Δωρεά σύγχρονου διαγνωστικού μηχανήματος (υπερήχου) στο Κ.Υ. Ακράτας

Ένα υπερσύγχρονο διαγωνιστικό μηχάνημα υπερήχων παραδόθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας και στις διαγνωστικές του δυνατότητες.

Το μηχάνημα, αποτελεί δωρεά του Ομίλου AFFIDEA, η οποία μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας).

Στην παράδοση του μηχανήματος παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Διοικητής της 6ηςΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κ.Υ. Ακράτας, Σπυρίδων Μάρκου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της δωρήτριας εταιρείας, Θεόδωρος Καρούτζος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε: «Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτούργησε ως γέφυρα για τη δωρεά αυτού του σύγχρονου μηχανήματος προς το Κέντρο Υγείας Ακράτας, πιστεύοντας πως θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες να πράξουμε το αντίστοιχο και για άλλες μονάδες υγείας της περιοχής μας, ιδιαίτερα τις πιο μικρές. Ευχαριστούμε πολύ τους δωρητές καθώς και τη διοίκηση της 6ηςΥΠΕ για την άμεση ανταπόκρισή της. Είμαι βέβαιος πως μέσα από τέτοιες συνέργειες μπορούν να ανακύψουν πολλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο».

Από την πλευρά του, ο κ. Καρβέλης, ανέφερε: «Προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Υγειονομικής Περιφέρειας και ιδίως, η αναβάθμιση του εξοπλισμού και των υποδομών των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Γι’ αυτό και αποδεχτήκαμε με χαρά τη δωρεά που έγινε, κυρίως αφού η κατεύθυνσή της ήταν προς μία σημαντική αποκεντρωμένη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η εξ αρχής εξαιρετική συνεργασία μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, εκτιμώ πως θα αποδώσει τα μέγιστα προς όφελος των πολιτών και του τομέα της δημόσιας Υγείας».