Δωρεάν Προληπτικός Ιατρικός Έλεγχος σε παιδιά στο Αίγιο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την εφαρμογή προγραμμάτων προάσπισης και προαγωγής της υγείας και ευεξίας του ατόμου. Επίσης,  αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προνοιακού χαρακτήρα που ανάγονται στην κοινωνική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την υλοποίηση δωρεάν προληπτικού ιατρικού ελέγχου σε παιδιά στο Αίγιο, με τη συμμετοχή εθελοντών ιατρών. Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στην Πάτρα, μεταφέρεται στην πόλη του Αιγίου και συγκεκριμένα στο Λιμάνι του Αιγίου, στην περιοχή Μυρτιά από τη  Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 26  Ιουνίου 2020 κατά τις ώρες από 09:00 έως 14:30.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση των παιδιών/μαθητών και των γονέων τους για τις προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην εξασφάλιση της καλής υγείας. Δίνεται έμφαση στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία ενημερώνονται για τη σωστή ανάπτυξή τους και την υιοθέτηση νέας συμπεριφοράς αναφορικά με την υγιεινή του σώματος και της όρασής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε σχετικά: «Ενώνουμε δυνάμεις με οργανώσεις που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα όπως το Χαμόγελο του Παιδιού για την προστασία της υγείας των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας. 

Πρόθεσή μας είναι στην πράξη να αποδείξουμε ότι η κοινωνική αλληλεγγύη οδηγεί τις δράσεις μας. Το μέλλον της πατρίδας μας στηρίζεται στη καλή υγεία της επόμενης γενιάς και κύρια αποστολή μας είναι η διαφύλαξη και πρόληψη από κάθε ανιχνεύσιμη ασθένεια. Η προγραμματική μας συμφωνία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα ενδυναμωθεί και θα υλοποιηθεί με συγκεκριμένες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν τη δημόσια υγεία».

Οι ενδιαφερόμενοι για τους προληπτικούς ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στο Αίγιο, μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες ή ραντεβού με την Μαίρη Καλύβα στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 2610-332499.