Δυτική Αχαΐα: Προσπάθησε με κλεμμένο όχημα να χτυπήσει αστυνομικούς

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απείθεια, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ειδικότερα,  ο ημεδαπός άνδρας χθες το μεσημέρι, στα Λεχαινά Ηλείας αφαίρεσε αυτοκίνητο, που είχε σταθμεύσει προσωρινά η οδηγός του. Εντός του οχήματος υπήρχαν φορητός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας 1.600 ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα της γυναίκας.

Οι αστυνομικοί του  Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας ενημερώθηκαν για την κλοπή από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και  εντόπισαν τον άνδρα να κινείται με το κλεμμένο όχημα σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας για έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ παράλληλα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο οποίο κινούνταν οι αστυνομικοί με το υπηρεσιακό όχημα και αποπειράθηκε να τους εμβολίσει.

Ο άνδρας εγκατέλειψε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας και τράπηκε σε φυγή πεζός. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ επιπλέον εντόπισαν και κατάσχεσαν το κλεμμένο αυτοκίνητο και τον φορητό υπολογιστή.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον δράστη βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ, ενώ σε σημείο κοντά στον τόπο σύλληψης του εντοπίστηκε και το κινητό τηλέφωνο της παθούσας.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του άνδρα προέκυψε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα κατασχεθέντα αποδόθηκαν στην παθούσα.