Δράσεις δημοτικού σχολείου Ελίκης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πάτρα

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων, συνοδευόμενοι/ες από τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Σχολείου μας αρχικά επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, όπου προσκύνησαν την ιερή κάρα και τον σταυρό πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας. Στη συνέχεια παρακολούθησαν στο θέατρο «Μηχανουργείο» την πολύ ενδιαφέρουσα  θεατρική παράσταση, «Άτακτοι Ήρωες», από την Παιδική Σκηνή του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Το  έργο του Γιάννη Τσάκωνα,   πραγματεύεται με χιούμορ και φαντασία  το θέμα της ελευθερίας!

Επίσκεψη στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Α.με.Α Αιγίου

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Α.με.Α  Αιγίου. Πρόσφεραν στους εκπαιδευόμενους  χειροποίητα δώρα, που είχαν φιλοτεχνήσει με πολλή αγάπη, τους είπαν τα κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ξεναγήθηκαν στους χώρους των νέων εγκαταστάσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄ επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και γνώρισαν σημαντικές λεπτομέρειες της τοπικής μας Ιστορίας.

Ως συνέχεια αυτών των επισκέψεων, όλες οι τάξεις του σχολείου μας, συναντήθηκαν στο Πάρκο των Χριστουγέννων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και έλαβαν μέρος στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων,  σε διασκεδαστικά χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια παρέα με τα ξωτικά του πάρκου, αλλά και σε Εικαστικές Δημιουργίες με άρωμα Χριστουγέννων, που επιμελήθηκε η δασκάλα Εικαστικών του Σχολείου μας κα. Πένυ Σκούρα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας:  Αικατερίνη Σωτηροπούλου, Μαρία Καραβασίλη, Αφροδίτη Γκανατσούλα, Ελένη Μητροπούλου, Αικατερίνη Οικονομοπούλου, Μιχαλοπούλου Χάρις, Αποστολία Γριζουλάκη,  Πένυ Σκούρα,  ΣαβούλαΤρουμπούκη, Γεωργία Παπαδημητρίου Δημητρίου, Ευστράτιος Προδρομάκης, Δημήτριος Οικονόμου και Τερέζα Μπονέλη.