ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιάλειας: “Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Δυνατά, με τόλμη και ήθος!”

Την Τρίτη, 7 Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πέρυσι στην χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν οι συμπολίτες μας να πουν «αρκετά» στην καθοδική πορεία της Ελλάδας και να δώσουν με την ψήφο τους τη σκυτάλη της διακυβέρνησης στο κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία, και στον αρχηγό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και αυτοδυναμία με ποσοστό 39,85 και 158 έδρες.

Από τις πρώτες μέρες ανάληψης της εξουσίας ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα για το πώς θα ήθελε να εργαστεί η κυβέρνηση για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα. Προχώρησε σε επιλογές στελέχωσης του κυβερνητικού σχήματος με άξιους εκλεγμένους βουλευτές καθώς και εξωκοινοβουλευτικούς, δημιούργησε ένα μείγμα εμπειρίας αλλά και γνώσης, σε συνδυασμό με φρέσκες ιδέες, ώστε να μπορέσει το κράτος μας να βρει τον ρυθμό λειτουργίας του και να εξέλθουμε από το αδιέξοδο στο οποίο είχαμε βρεθεί τα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έτσι, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχουν γίνει άλματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη και της επιχείρησης από τις δημόσιες υπηρεσίες. Η νέα πύλη gov.gr, η ψηφιοποίηση των πιστοποιητικών και των ΚΕΠ, η βελτίωση και απλοποίηση των διαδικασιών δεν διευκολύνουν μόνο τον πολίτη, αλλά απελευθερώνουν και τις δημόσιες υπηρεσίες από περιττό φόρτο εργασίας. Η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, οι τηλεδιασκέψεις, οι ψηφιακές υπογραφές, η ψηφιακή συνταγογράφηση, πράγματα αδιανόητα πριν λίγα χρόνια, είναι πλέον καθημερινότητα.

Η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να εμπεδώσει σε πολίτες και επιχειρήσεις ένα αίσθημα ασφάλειας και τήρησης των νόμων. Στο πλαίσιο αυτό ανήκει και η λεγόμενη κατάργηση, στην ουσία αποκατάσταση του πανεπιστημιακού ασύλου στην αληθή του έννοια, μία από τις σημαντικότερες τομές που έγιναν ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει επανακτήσει το ρόλο του ως άσυλο του πλουραλισμού ιδεών και απόψεων, ως ο κατεξοχήν χώρος ανάπτυξης της επιστημονικής σκέψης, της έρευνας και της διδασκαλίας και όχι ως άβατο ανομίας και παραβατικότητας.

Η συνολική μεταρρύθμιση των δομών και των διαδικασιών σχεδιασμού, παραγωγής και παρακολούθησης των δημόσιων πολιτικών είναι κομμάτι μιας διαφορετικής φιλοσοφίας διακυβέρνησης, με πυλώνες τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα και την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης. Στην ιστορία της χώρας μας, πόσες μεταρρυθμίσεις σχεδιάστηκαν, ψηφίστηκαν και μετά αφέθηκαν στην τύχη τους; Τρανταχτό παράδειγμα η απαγόρευση του καπνίσματος.

Στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε (και συνεχίζει να το πράττει) σε έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλο τον πλανήτη.

Η σοβαρή διπλωματία με στοχευμένες θέσεις και χωρίς υπερβολές κατάφερε στο θέμα της προκλητικότητας της Τουρκίας, όπως και στο μεταναστευτικό, να έχει την υποστήριξη τόσο των Ευρωπαίων εταίρων όσο και των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα επανέρχεται στο διεθνές προσκήνιο, όχι ως ο «φτωχός συγγενής» αλλά ως μία σύγχρονη και ισχυρή δημοκρατία, προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και ικανή να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις μεγάλες προκλήσεις, έχοντας αποκτήσει ξανά φωνή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Μετά και τη στιβαρή και επιτυχή διαχείριση της αιφνίδιας, μαζικής και οργανωμένης πίεσης μεταναστευτικών ροών που ενορχήστρωσε η γειτονική Τουρκία στα σύνορα της χώρας μας, η διαφύλαξη των συνόρων μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης, είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τα προηγούμενα χρόνια, με αυξημένους και αυστηρότερους ελέγχους.

Στο πάντα περίπλοκο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, η Κυβέρνηση με συνεχείς στοχευμένες διπλωματικές κινήσεις, διαφυλάττει τα εθνικά μας συμφέροντα. Συνθήκες, όπως αυτή με τη γειτονική Ιταλία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι πολύ σημαντικές για τη διεθνή θέση της χώρας μας.

Ωστόσο, η σημερινή κυβέρνηση τους τελευταίους τέσσερις μήνες κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ιστορική πρόκληση: Την πανδημία του Covid-19 που έπληξε όλον τον πλανήτη.

Η αντίδρασή της όπως αποδείχθηκε ήταν η πλέον σοβαρή και ενδεδειγμένη, όπως αρμόζει σε ένα Κράτος που λειτουργεί καλοκουρδισμένα. Απέναντι σε μία πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση με αναπόφευκτο κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο, η ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε με άριστα αντανακλαστικά να διαφυλάξει την υγεία των πολιτών και να προστατεύσει το δημόσιο σύστημα υγείας από την κατάρρευση. Η χώρα μας έγινε πρότυπο μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας αυτής κρίσης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να την αντιγράφουν προηγμένες χώρες όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισής της.

Το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής δημόσιας υγείας, παρά τις χρόνιες κακοδαιμονίες που το ταλαιπωρούν. Σύντομα η χώρα μας, με τη σημαντική βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, θα φτάσει επιτέλους το μέσο όρο της Ευρώπης σε Μονάδες Εντατικής Φροντίδας.

Το πιο σημαντικό, όμως, απ’ όλα είναι το εξής: Επέστρεψε η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κράτος και τους θεσμούς. Πλέον δεν είμαστε μια χώρα που περιγελούν οι εταίροι της, καθώς η Κυβέρνηση δεν τάζει παροχές απλόχερα χωρίς να είναι εφικτό να δοθούν και χωρίς να είναι κοστολογημένες. Επιτέλους, το φάντασμα του λαϊκισμού εκδιώχθηκε μια και καλή από τη χώρα μας!

Μέσα σε αυτόν το χρόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε πως βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, παρακολουθεί και αφουγκράζεται την επικαιρότητα και τον παλμό της κοινωνίας, προσαρμόζει αναλόγως τα μέτρα και την πολιτική της για να αντιμετωπίσει κάθε κρίση στο πεδίο της οικονομίας, επ’ ωφελεία των πολιτών, όπως με τα νέα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας και την ελάφρυνση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

Αναμφίβολα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για να συνεχίσει η χώρα μας την ανοδική πορεία της και το Κράτος να λειτουργεί για τους πολίτες με γνώμονα την προσωπική τους ευμάρεια.

Ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με στρατηγικό σχεδιασμό, με εγρήγορση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες, με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο: Να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό για τα παιδιά μας, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΑΡΟΣ