ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Συνεχίζεται η Απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών – Πώς θα απογραφείτε αν δεν το έχετε πράξει ακόμα

Από την Ελληνική Στατιστική Εταιρεία, ενημερώνονται οι κάτοικοι του Δήμου Αιγιαλείας ότι, όσοι δεν έχουν απογραφεί ακόμη, μπορούν να απογραφούν ως εξής:

 

Α. Ηλεκτρονική Απογραφή / Αυτοαπογραφή

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 – Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός “Κωδικός Απογραφής” της κατοικίας/νοικοκυριού σας. Εάν δεν έχετε τον κωδικό, παρακαλούμε στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, πλήρη διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση patra@statistics.gr

 

Β. Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά, εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

– Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου, οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

ή

– Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Αν δεν έχει περάσει ακόμα ο απογραφέας, τηλεφωνήστε στους αριθμούς 2610-276303, 2610-222754 και 2610-270643.

Αν ο απογραφέας έχει περάσει και δεν σας βρήκε, επικοινωνήστε μαζί του στο τηλέφωνο που σας έχει αφήσει στο σχετικό έγγραφο (έχετε τη δυνατότητα να απογραφείτε και τηλεφωνικά) ή καλέστε και πάλι στα παραπάνω τηλέφωνα της Στατιστικής Υπηρεσίας ή στείλτε email με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, πλήρη διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση patra@statistics.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

 

Η απογραφή καθορίζει το μέλλον του Δήμου Αιγιαλείας για τα επόμενα 10 χρόνια.

Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε. Όλοι μετράμε!