ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Σε εξέλιξη προληπτικές δράσεις και καθαρισμοί αγροτοδασικών οδών εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τις προληπτικές δράσεις της Πολιτικής Προστασίας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο γραφείο του αρμοδίου αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Φιλιππάτου. Μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση εφ’όλης της ύλης αναφορικά με τους καθαρισμούς αγροτοδασικών οδών εντός του Δήμου Αιγιαλείας που ανήκουν στην αρμοδιότητα των Δασαρχείων Πατρών και Αιγίου αλλά και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ έγινε μνεία για ενδεχόμενη υποβολή αιτήσεων ένταξης προγραμμάτων για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου (π.χ. καθαρισμός ζωνών προστασίας γύρω από οικισμούς) σε τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης ανέφεραν ότι ξεκίνησαν ήδη οι εργολαβίες που αφορούν στον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων και ότι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Αιγίου στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας τους.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Δασάρχης Αιγίου κ. Χρύσανθος Αλεξανδρόπουλος με τον υπάλληλο της υπηρεσίας κ. Εμμανουήλ Μωραΐτη, ο ειδικός σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας πολιτικός μηχανικός κ. Ανδρέας Παλαιολόγου και ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος-Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Φώτης Κουρτάκης.