Δημοπρατήθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Φλόκα – Η Αιγιάλεια εκτός νυμφώνος

«Δημοπρατήθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Φλόκα . Η Αιγιάλεια εκτός νυμφώνος» τονίζει με ανακοίνωση του ο επικεφαλής της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ Τάκης ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ:

– «Προκηρύχθηκε από τον ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας ο διαγωνισμός για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων στο Φλόκα.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 44,4 εκατ. ευρώ.


Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 31η Οκτωβρίου 2022, ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου.

Το έργο δηλ η κατασκευή και 6μηνη δοκιμαστική λειτουργία και δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή και πρόσθετο εξοπλισμό χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» σύμφωνα με την Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».

Η Αιγιάλεια κατά τα φαινόμενα δεν συμπεριλαμβάνεται στους δήμους που θα μπορούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα στο εργοστάσιο αυτό ,αφού η χωρητικότητα του συν τις επεκτάσεις δεν επαρκεί για την Πάτρα και τους γειτονικούς δήμους της.
Ο εφιάλτης θα είναι μόνιμος πια ,με το δήμο να αιμορραγεί οικονομικά όσο θα υπάρχει η δυνατότητα ακόμα για μεταφορά σε άλλους δήμους ,αλλά και αυτή η «λύση» έχει σύντομη ημερομηνία λήξης .
Η αδιαφορία του κράτους και η αδράνεια της δημοτικής αρχής θα πνίξουν την Αιγιάλεια στα σκουπίδια τα επόμενα χρόνια .
Τώρα που ο πρόεδρος του ΣΥ.Δ.Ι.Σ.Α πανηγυρίζει, για την Αιγιάλεια πρέπει να σημάνει συναγερμός’.