Δήμος Αιγιαλείας: Οργάνωση δράσεων για να ενισχυθεί με προσωπικό το Νοσοκομείο Αιγίου – Σύντομα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, ο οποίος υποδέχθηκε γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας-Αιγίου, προκειμένου να προγραμματίσουν από κοινού πλαίσιο δράσεων, ώστε να ανακοπεί η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου, κυρίως με το να ενισχυθεί με έμψυχο δυναμικό σε όλες τις κλινικές.

 

Ειδικότερα, οι γιατροί έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα και τους κινδύνους που προκύπτουν από την υποστελέχωση των κλινικών, ζητώντας ενίσχυση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την σημαντικότητα των αιτημάτων τους και δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή. Για την επίτευξη των στόχων, αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα, ενώ εξουσιοδοτήθηκε ο ιατρός – χειρουργός και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Μπούνιας να συντονίσει τις σχετικές ενέργειες. Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την υποβάθμιση και τους τρόπους διεκδίκησης ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος της Ανατολικής Αχαΐας, που εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες καθημερινά όλο το χρόνο και με 24ωρη βάρδια.