Δήμος Αιγιάλειας: 3η Εκδήλωση Διάχυσης “FAME ROAD” «FAME ROAD’s 3rd Dissemination Event»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience’» με ακρωνύμιο «FAME ROAD» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», διοργανώνεται η πρώτη εκδήλωση διάχυσης του έργου, με τίτλο «FAME ROAD’s 3rd Dissemination Event».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αιγιάλειας, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού, στο Διακοπτό, 25003.

Το ευρωπαϊκό έργο FAME ROAD, βασίζεται στο greenroad.it που αποτελεί μια καλή πρακτική που ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας οικολογικά βιώσιμης οικονομίας, ενισχύοντας την κρυμμένη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τις αγροδιατροφικές αξίες της περιοχής. Στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Διατροφή (Food), Τέχνη (Αrt), Κίνηση (Movement), Ενέργεια (Energy), και υλοποιείται στις περιοχές της Murgia της Απουλίας στην Ιταλία και στην περιοχή της Αιγιαλείας στην Ελλάδα με στόχο να αναδείξει τις ως άνω περιοχές σε ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η διασυνοριακή συνεργασία.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από:

1) τον Δήμο της Γκραβίνα-επικεφαλής εταίρος (ΙΤ),

2) τον Δήμο της Γκροτάλια (ΙΤ),

3) το Ινστιτούτο Universus (ΙΤ),

4) τον Δήμο Αιγιαλείας (ΕΛ)

και 5) τον φορέα ERFC-European Regional Framework for Co-operation (ΕΛ).

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της ικανότητας των τοπικών επιχειρήσεων να οργανωθούν και να διαχειριστούν σύνθετες και ολοκληρωμένες τουριστικές προσφορές, να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους που συνδέονται με την τοπική φυσική κληρονομιά, την αγροδιατροφή, την τέχνη και τον πολιτισμό, τη βιώσιμη κινητικότητα, την πράσινη ενέργεια,  μέσω του FAME ROAD δικτύου, στοχεύοντας στη διευρυμένη προβολή των περιοχών στο εξωτερικό.

Ο Δήμος Αιγιαλείας με τη συμμετοχή του στο έργο FAME ROAD, προσδοκά στην μεταφορά της επιτυχημένης εμπειρίας του greenroad.it στην Αχαΐα και στην δικτύωση και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες εταίρους μέσα από μια διακρατική συνεργασία υψηλών απαιτήσεων.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

  • 10:00 – 10:30 Άφιξη και εγγραφή των συμμετεχόντων
  • 10:30 Χαιρετισμός Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Δημήτριου Καλογερόπουλου
  • 10:45 Παρουσίαση του έργου Food, Art, Movement, Energy – theRoadtoCountryExperience, με ακρωνύμιο FAMEROAD, που υλοποιείται από το Δήμο Αιγιαλείας στο πλαίσιο του CooperationProgrammeInterregV-A Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020.

(κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας)

  • 11:15 Δράσεις ζωγραφικής στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Διακοπτού με την καθοδήγηση του εικαστικού Αλέξη Ασημακόπουλου, με ενεργή συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν θέματα εμπνευσμένα από τον Οδοντωτό και τη μαγευτική διαδρομή του από τη θάλασσα έως το βουνό.
  • 13:30 Κλείσιμο της εκδήλωσης.

Δωρεάν συμμετοχή με την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid – 19.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ. θα ξεκινήσει η ποδηλατική διαδρομή από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αιγίου στην Αλυκή, με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, τη συνδρομή του τμήματος Τροχαίας Αιγίου, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού.

Θα συμμετέχουν επίσης ο ποδηλατικός όμιλος Αιγίου «Διαγόρας Αιγίου», ο Α.Σ. Αθηνόδωρος Αιγιεύς, ο ποδηλατικός σύλλογος «Ανεξάντλητοι Ποδηλάτες Διακοπτού», ενώ αναμένονται και άλλοι σύλλογοι. Η διαδρομή θα ακολουθήσει, αρχικά, παράλληλη πορεία με την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή περνώντας διαδοχικά από τους οικισμούς: Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ροδιά, Τρυπιά και Ζαχλωρίτικα και θα καταλήξει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό. Στο τέλος της διαδρομής θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σνακ από τοπικά προϊόντα και αναψυκτικά καθώς επίσης και πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Έναρξη 10 π.μ. Παλιός Σιδηροδρομικός σταθμός Αιγίου (Αλυκή)

Για τη συμμετοχή στην ποδηλατική βόλτα  απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (τηλεφωνικά στο 2691022250

 

καθημερινές 10:00-13:00 και ηλεκτρονικά στο dhkepaigialeias@gmail.com, δηλώνοντας όνομα-επίθετο και τηλέφωνο). Επίσης, θα γίνονται εγγραφές δια ζώσης στην αφετηρία από τις 9π.μ. έως την έναρξη της ποδηλατικής βόλτας.

Συμμετοχές γίνονται δεκτές από την ηλικία 13 ετών και άνω, ενώ παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν τα ποδήλατά τους σε καλή κατάσταση, να φέρουν αντιηλιακό, καπέλο ή κράνος και νερό.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19 και οι ποδηλάτες θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα πριν την έναρξη και μετά το τέλος της διαδρομής.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.

Η έναρξη θα γίνει ακριβώς στις 10 π.μ.

Για όποιον το επιθυμεί, θα υπάρξει επιστροφή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό προς την αφετηρία, υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Τσερεντζούλια. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες που δεν θα επιστρέψουν με το ποδήλατό τους να έχουν διασφαλίσει την επιστροφή τους με ίδια μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:

Δήμος Αιγιαλείας, Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Τοπικής Ανάπτυξης.

Τηλέφωνο: 2691360809, Φαξ:2691071908

Email: xchristia@aigialeia.gov.gr

Το FAME ROAD είναι ένα από τα έργα που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση κατά την πρώτη πρόσκληση του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020. Πρόκειται για ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και με εθνική συμμετοχή των δύο κρατών μελών (Ιταλία και Ελλάδα).

www.greece-italy.eu