Δήμαρχος Αιγιαλείας για Φυσικοθεραπεία: “Συνεχίζουμε τον αγώνα, αξιοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο – Μαζί μας όλη η πόλη”

Αναφορικά με τη μεταφορά της έδρας της Σχολής Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα που προβλέπεται από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση τελικά, αποφάσισε να μην υλοποιήσει τη δέσμευση της πολιτείας, που καταγράφεται με την αρχική συμφωνία για ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αίγιο. Έτσι, μεταφέρει τη σχολή της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα και η κυβέρνηση γίνεται ζημιογόνα όχι μόνο για την Αιγιάλεια αλλά και για την εν γένει εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος δεν έχει στη δικαιοδοσία του τις πανεπιστημιακές σχολές. Το Κράτος τις έχει και τις διαχειρίζεται ανάλογα με την πολιτική που εκφράζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις βέβαια αλλάζουν, όπως αλλάζουν και οι πολιτικές, δεν θα πρέπει όμως να αλλάζουν οι δεσμεύσεις κατά το δοκούν, στο πλαίσιο της συνέχειας της διοίκησης που ισχύει στον Δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή μένουμε σταθεροί στην πρόθεσή μας να αξιοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα ώστε, από τη μία να αξιώσουμε αποζημιώσεις υπέρ του λαού της Αιγιάλειας για τη ζημιά που υφίστανται από την μονόπλευρη μη τήρηση της συμφωνίας μεταξύ Δήμου και πολιτείας αναφορικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο Αίγιο και από την άλλη να προσβάλουμε το Προεδρικό Διάταγμα, διεκδικώντας την ακύρωσή του και παράλληλα την υπογραφή μιας νέας απόφασης που θα αλλάζει τα δεδομένα. Ο αγώνας μας λοιπόν θα συνεχιστεί. Έχουμε μαζί μας όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς και τους συλλόγους, σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Μπορεί να είναι απέναντί μας η σημερινή κεντρική πολιτική σκηνή και οι εκφραστές της, όμως εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την τελική δικαίωση».