Δήλωση Φωτήλα για την ημερίδα στο Αίγιο σχετικά με τα κατολισθήσιμα

Το θέμα των κατολισθήσιμων οικισμών φέρνει ξανά στην επιφάνεια ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας κάνοντας σαφές με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι συνεχίζει να αναζητά λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Ο κ. Φωτήλας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ. Μπονάνο καθώς επίσης και με το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημ. Καλογερόπουλο προχωρούν σε ενημερωτική ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο του Αιγίου την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 και ώρα 20:00.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του προβλήματος και συγκεκριμένα της αδυναμίας έκδοσης άδειων οικοδόμησης από οικοπεδούχους σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί κατολισθήσιμες ή μεταφερόμενες, η ενημέρωση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων για την επίλυσή του θέματος.

Το πρόβλημα βέβαια αφορά και άλλους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν μπορούν ούτε σε βασικές ανακατεσκευές των οικημάτων τους. Η επίλυση του θέματος θα προωθήσει σημαντικά το τουριστικό πραΐόν των ορεινών περιοχών της Αχαΐας και θα συντελέσει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

“Ο κ. Φωτήλας, όπως άλλωστε μας συνηθίζει, επειχειρεί για ακόμα μία φορά άνοιγμα προς την κοινωνία, διεκδικώντας μαζί με πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς ολοκληρωμένες και βιώσιμες λύσεις για χρόνια προβλήματα” αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.