Γόνιμη συνεργασία Δήμου Αιγιαλείας και ΕΡΓΟΣΕ για την προσβασιμότητα στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου

Επίσκεψη στο Αίγιο πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο για μια από κοινού αυτοψία και μίνι σύσκεψη με θέμα την προσβασιμότητα στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου. Η κατ’ εξαίρεσιν επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρείας για τη λειτουργικότητα του σιδηροδρομικού σταθμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

 

Μετά από επαφές του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ειδικού συμβούλου του δημάρχου σε θέματα τεχνικών έργων, ο κ. Βίνης συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ήρθε να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις οδούς πρόσβασης στον σταθμό, που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, με κυριότερα τα ζητήματα απαλλοτριώσεων συγκεκριμένων ιδιοκτησιών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος ενημερώθηκαν πως η ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη αποστείλει σχετικά έγγραφα στον Δήμο, στο Δασαρχείο και στην Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις, που θα βελτιώσουν τις οδούς πρόσβασης, ζητώντας από τον Δήμο να συνδράμει στην αμεσότητα των απαντήσεων, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Παράλληλα, εκ μέρους του Δήμου ζητήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνει σύντομα ασφαλτόστρωση σε τμήμα ήδη υπάρχοντος χωματόδρομου ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οχήματα που κατευθύνονται από και προς τον σταθμό.

Επί τάπητος τέθηκε και η στασιμότητα στο έργο της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, με τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ να αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξει επανεκκίνηση των εργασιών και ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

«Δεν σταματάμε τις επαφές και τις παρεμβάσεις ώστε να δώσουμε λύσεις σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην καθημερινότητα των δημοτών μας. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση, με ιδέες και προτάσεις και κυρίως με καίριες κινήσεις, σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου μας» σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος.