Για 23η χρονιά λειτουργεί στο Αίγιο η εθελοντική ομάδα Πρόληψης “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» ξεκίνησε και φέτος, για 23η χρονιά, το ταξίδι της πρόληψης στο Δήμο Αιγιαλείας. 

Οι εθελοντές, εκπαιδευμένοι από τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις»,  συναντιούνται κάθε 15 μέρες στο Στέκι τους που βρίσκεται στο κέντρο του Αιγίου – το κτίριο πλησίον του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα – και συζητούν, οραματίζονται, σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις για παιδιά και ενήλικες. 

Οι φετινοί στόχοι της ομάδας περιλαμβάνουν εργαστήρια για παιδιά σε δημοτικά σχολεία της περιοχής,  ομιλίες – συζητήσεις, προβολές ταινιών κοινωνικού περιεχομένου όπου ακολουθεί συζήτηση με το κοινό, εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς του Δήμου μας αλλά και εκτός του Δήμου και αναρτήσεις άρθρων στη σελίδα της ομάδας στο facebook με όνομα: Ομάδα Εθελοντών Αιγίου ΔΙΕΞΟΔΟΣ και στο blog της ομάδας  HYPERLINK “https://diexodosaigioy.blogspot.com/” https://diexodosaigioy.blogspot.com/. Ξεκινώντας τις επόμενες ημέρες και για τρεις συνεχόμενες Κυριακές οι εθελοντές θα βρίσκονται στο Δημοτικά Σχολείο της Αβύθου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου όπου θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια ενίσχυσης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων με τα παιδιά. Επίσης, τον μήνα Νοέμβριο θα συμμετέχουν σε ενημερωτικές-εκπαιδευτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης και οι οποίες απευθύνονται σε γονείς των σχολείων που θα υλοποιηθούν τα εργαστήρια παιδιών. 

Η φετινή χρονιά όμως ξεκίνησε για τους εθελοντές νωρίτερα καθώς μερίμνησαν σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό του εξωτερικού χώρου του Στεκιού τους. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση της οδού (της εισόδου από την Κλεομένους Οικονόμου), τοποθετήθηκαν κολώνες φωτισμού αλλά και φυτεύτηκαν λουλούδια σε μια προσπάθεια να ομορφύνει αυτή η γωνιά της πόλης. Οι εθελοντές ευχαριστούν τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Δήμου που συνέβαλαν σε αυτή την ενέργεια. 

Επίσης οι εθελοντές ευχαριστούν όλους όσοι στηρίζουν την ομάδα και συμμετέχουν στις δράσεις της καθώς το ταξίδι της πρόληψης δεν είναι έργο μόνο των ειδικών αλλά ευθύνη όλων μας.