Βασιλική Ψυχράμη: «Βαθμολογήστε με, σας εμπιστεύομαι. Μαζί θα κάνουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα!»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Η ανάγκη για ανανέωση γέννησε τον δημοτικό μας συνδυασμό, την «Ποιοτική Αιγιάλεια». Όλοι σας, όλοι μας παραπονιόμαστε ότι ο δήμος έχει μείνει πίσω από τις εξελίξεις, ότι για δεκαετίες δεν έγιναν έργα ουσιαστικά στην περιοχή μας. Η σύγκριση με άλλους δήμους, δυστυχώς, μας πικραίνει… Ευλογημένος τόπος, αλλά χωρίς την αξιοποίηση που του αξίζει. Αντίθετα, η καθημερινότητα των πολιτών είναι δύσκολη έως και εφιαλτική, π.χ. όταν τα σκουπίδια μάς κατακλύζουν. Τι φταίει ή καλύτερα, ποιος φταίει;

Θυμηθείτε τις υποσχέσεις των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Είναι οι ίδιοι δήμαρχοι που ξαναζητούν την ψήφο σας ευθέως, όπως ο κ. Καλογερόπουλος ή οι κ. Καραφωτιάς, Θεοδωρακόπουλος, Παναγόπουλος εξ ονόματος του κ. Γούτου, τον οποίο προωθούν.

Θυμηθείτε: 1) Πόσα από όσα υποσχέθηκαν έκαναν; 2) Πόσα από αυτά ήταν έργα ουσίας και όχι βιτρίνας που αχρηστεύτηκαν λίγο μετά; 3) Ήταν χρήσιμη για τους πολίτες η διαχείριση του δημόσιου χρήματος που έκαναν; Αν η απάντηση είχε θετικό πρόσημο έστω και για τα μισά, η εικόνα της Αιγιάλειας θα ήταν τελείως διαφορετική. Δεν είναι όμως…

Εμείς, η «Ποιοτική Αιγιάλεια», ήρθαμε για να φέρουμε μήνυμα ελπίδας, ανάσα ζωής και αλλαγής στο δήμο. Είμαστε διαφορετικοί. Δεν είμαστε επαγγελματίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε διεκδικούμε μονιμότητα. Ήρθαμε να προσφέρουμε. Οι συνεργάτες μου είναι νέοι στη νοοτροπία, μακριά από τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες. Είναι άτομα δραστήρια και καταξιωμένα στην κοινωνία.

Όπως μας βλέπετε ενωμένους σήμερα, έτσι θα μας βλέπετε και μέχρι το τέλος της δημαρχιακής θητείας, που με την ψήφο σας θα αξιωθούμε. Γιατί ο συνεκτικός μας κρίκος δεν είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες. Ερχόμαστε να δουλέψουμε, όχι να χτίσουμε δημοτικές καριέρες σαν αυτές που βλέπετε γύρω σας. Αυτοί είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε διαφορετικοί, είμαστε προοδευτικοί και καινοτόμοι. Δουλεύουμε αλλιώς. Δεν σας τάζουμε θαύματα εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν κρατάμε κανένα μαγικό ραβδί. Δεσμευόμαστε όμως ότι: α) θα αξιοποιήσουμε τους εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για έργα διάρκειας που θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία και την καθημερινότητα του δημότη β) θα διαχειριστούμε με τρόπο καθαρό και διαφανή μέχρι και το τελευταίο ευρώ των χρημάτων του δήμου. Θυμηθείτε αυτές τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνω σήμερα, αυτή την ώρα της ευθύνης για την «Ποιοτική Αιγιάλεια» και για εμένα προσωπικά.

Άλλωστε έχω παρελθόν, δεν εμφανίζομαι από το πουθενά στα δημοτικά πράγματα. Ελέγξτε τη διαδρομή και τη δράση μου, βαθμολογώντας με στους τομείς που υπηρέτησα. Έχουν σφραγίδα ήθους και έργων: Στη ΔΗΚΕΠΑ, στην Παιδεία, στην Πολιτική Προστασία, στα Τεχνικά Έργα και στην Κοινωνική Πολιτική. Εργάστηκα σκληρά, συνεργάστηκα με όλους, πολιτιστικούς και διοικητικούς φορείς, εργαζομένους, σωματεία, δημότες, Μαζί δημιουργήσαμε έργο για να μείνει, έργο θεσμικό. Ευχαριστώ όλους από όποια θέση συνεργάστηκαν μαζί μου. Ξεκινήσαμε τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, τον τόσο δυναμικό και ελπιδοφόρο για τον τόπο μας θεσμό των Οινοξενείων, το Φεστιβάλ Λαδιού, αναβιώσαμε το παιδικό καρναβάλι, ξεκινήσαμε το χριστουγεννιάτικο πάρκο, με ενέργειές μας επαναλειτούργησε το κινηματοθέατρο «Απόλλων» μετά από τόσα χρόνια. Κάποιοι από αυτούς τους θεσμούς λειτουργούν, κάποιοι άλλοι όμως αφέθηκαν και μαραζώνουν…

Στην Κοινωνική Πολιτική λειτούργησα με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα. Εκμεταλλευτήκαμε ευρωπαϊκά προγράμματα. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε το Κέντρο Κοινότητας και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες, έργο σταθμός για το δήμο μας. Καθώς επίσης ιδρύσαμε το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Κατάρτισης για παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Ως προς τα έργα: Σε λίγο καιρό θα δείτε αγνώριστες την πλατεία Αγίας Λαύρας και την Τρίγωνη πλατεία μετά την ανάπλαση που με επιμονή και τεράστιες δυσκολίες επί αντιδημαρχίας μου επετεύχθη. Η εικόνα τους μέχρι τώρα ήταν εικόνα μιζέριας, οπισθοδρόμησης και ντροπής. Την αλλαγή θα την απολαύσουμε και θα την καμαρώσουμε όλοι, η δε τοπική οικονομία θα ωφεληθεί από την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Ανάλογα λειτούργησα στην Πολιτική Προστασία, σε όποιον τομέα υπηρέτησα. Και όλα αυτά όχι πάντα με τους καλύτερους όρους συνεργασίας, αλλά με… τρικλοποδιές και… μαχαιρώματα, συντροφικά κυρίως. Εργάστηκα με μαχητικότητα και με ήθος, με διαφάνεια, εντιμότητα και σεβασμό στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Συνεργάστηκα με τους υπαλλήλους και με όποιον είχε καλοπροαίρετη διάθεση. Αυτά δεν είναι λόγια, είναι πράξεις. Οι πράξεις μου, οι αρχές μου. Το παρελθόν μου είναι η ταυτότητά μου.

Αυτά τα αναγνωρίζουν όλοι, ακόμα και οι αντίπαλοί μου. Και επειδή δεν έχουν τίποτα να μου προσάψουν, με κατηγορούν γιατί δεν παραιτήθηκα στην κρίση των σκουπιδιών. Να εξηγηθούμε: Είμαι υπεύθυνη μόνο για τους τομείς ευθύνης μου. Στην κρίσιμη ώρα της μάχης ο αξιωματικός δεν παρατά το πόστο του, δεν το βάζει στα πόδια όταν βλέπει ότι ο στρατηγός κάνει λάθη τακτικής. Έχει να υπερασπιστεί το πόστο του. Υπερασπίστηκα τους τομείς δράσης μου «με νύχια και με δόντια» αφήνοντας έργο πνοής. Ως σοβαρή και υπεύθυνη αυτοδιοικητικός δεν πρόδωσα τους πολίτες που με ψήφισαν. Δεν εγκατέλειψα τη μάχη. Εγώ δε δίχασα, υπηρέτησα με συνέπεια, πείσμα και επιμονή και έτσι θα συνεχίσω, αν μου το επιτρέψετε. Να το θυμάστε τη στιγμή που ψηφίζετε.

Γι’ αυτό το πρόγραμμα που διαβάσατε και ακούσατε, συνεργάστηκαν πολλοί. Συνεργαζόμαστε, συμπορευόμαστε δήμος και δημότες. Το δημαρχείο υπό την ηγεσία μου θα γίνει το σπίτι του πολίτη, κάθε πολίτη, όλων των παρατάξεων, είτε μας ψήφισε είτε όχι.

Αγωνιζόμαστε με τους άξιους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που σας καλώ να στηρίξετε. Ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» που συγκεντρώνει ανθρώπους δημιουργικούς και αδιάφθορους. Σε αυτούς και σε εσάς στηριζόμαστε. Δεν έχουμε δίπλα μας ονόματα ηχηρά μεν, αλλά φθαρμένα και αποτυχημένα. Στον τίμιο αγρότη στηριζόμαστε, στον επαγγελματία που διψά για ανάπτυξη, στο νέο επιστήμονα που αγαπά τον τόπο του και δεν θέλει να τον αφήσει, στη μητέρα που θέλει τα παιδιά της να ζήσουν σε τόπο όμορφο, ασφαλή και ανεπτυγμένο.

Είναι καιρός να πάψει ο μικροκομματισμός, η εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων και συγγενών. Εκσυγχρονισμός, διαφάνεια, έργα ουσίας. Είμαστε στο 2019. Αν χάσουμε και αυτή την ευκαιρία, χαθήκαμε. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Μην αφήσετε την Αιγιάλεια να βουλιάξει. Σκεφτείτε ποιος είναι ο καταλληλότερος για δήμαρχος με βάση το ήθος, τη δράση του και την προσωπικότητά του. Βαθμολογήστε με. Σας εμπιστεύομαι.

Σας κοιτάζω στα μάτια και δεσμεύομαι.

Δώστε μου, δώστε μας την ευκαιρία να αποδείξουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στις ανίερες συμμαχίες των μεν και στον σκοτεινό παλαιοκομματισμό του άλλου αντιτάσσουμε την ποιότητα και τη διαφάνεια.

Μια νίκη του συνδυασμού μας είναι μια νίκη δική σας!

Δώστε μας τη δύναμη, τη λαϊκή εντολή!

Με λογισμό και μ’ όνειρο!

Με ενότητα και ήθος!

Με σοβαρότητα και ευθύνη!  

Να κάνουμε την Αιγιάλεια αρχόντισσα!!!

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

Υποψήφια δήμαρχος Αιγιάλειας