Α. Κατσανιώτης: «Οκτώ μήνες έχουν να δουν το “χρώμα του χρήματος”οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ»

Ερώτηση για την ασυνεπή στάση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για ακόμη μία φορά, απέναντι στους ωρομίσθιους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ, που παραμένουν απλήρωτοι για το φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β, ενώ δεν έχει ξεκινήσει ούτε η υπογραφή των συμβάσεων εργασίας για το τρέχον εξάμηνο κατάρτισης (Εαρινό 2018Α), κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο υπογράφων Βουλευτής ρωτά τον Υπουργό Παιδείας για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο κατάρτισης 2017Β, πότε πρόκειται να καταβληθεί η αμοιβή των εκπαιδευτών, καθώς και για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ για το Εαρινό Εξάμηνο 2018Α.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

Πάτρα, 21/06/2018                                                      

                                                                  ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Οκτώ μήνες έχουν να δουν το ΄΄χρώμα του χρήματος΄΄ οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.»

Το Υπουργείο Παιδείας, κατά τη συνήθη πρακτική του, είναι ασυνεπές απέναντι στους εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.,μη τηρώντας τις υποχρεώσεις του.

Αν και τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. ολοκληρώνουν σε δέκα ημέρες το Εαρινό Εξάμηνο 2018Α, οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εργάζονται χωρίς να έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα συμβάσεις απασχόλησης, για το τρέχον εξάμηνο κατάρτισης ενώ ακόμα παραμένουν απλήρωτοι για το προηγούμενο εξάμηνο κατάρτισης (Φθινοπωρινό εξάμηνο 2017Β), το οποίο έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 16-2-2018.

Το κλίμα το οποίο επικρατεί στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι κάτι παραπάνω από δυσάρεστο και έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, πολλώ δε μάλλον εν όψει των επικείμενων τελικών εξετάσεων,  επιτείνοντας παράλληλα την προσπάθεια απαξίωσης τους, με τα αυξανόμενα με γεωμετρική πρόοδο προβλήματα και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να επιρρίπτουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο.

Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η επαναλαμβανόμενη ασυνέπεια του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, εκτός από το να παραβιάζει την εργατική νομοθεσία, τους καθιστά ανίκανους να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές τους υποχρεώσεις με την αδικαιολόγητη, παρατεταμένη και ανεύθυνη αντιμετώπιση που τυγχάνουν.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

  • Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις των εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ, για το Εαρινό εξάμηνο 2018Α; Πότε πρόκειται να τεθούν προς υπογραφή;
  • Για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ; Πότε πρόκειται να καταβληθεί η αμοιβή τους;

Ο ερωτών βουλευτής

 

       ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

                                                                                                   Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας