Αυτός είναι ο 16χρονος που έστησε την κερδοφόρα επιχείρησή του από το δωμάτιο του

Οι περισσότεροι έφηβοι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια και να μιλήσουν με τους φίλους τους.

Αλλά ο 16χρονος Josh Bell τον χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει μια διεθνή ταξιδιωτική εταιρεία από το υπνοδωμάτιο του. Ο νεαρός από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μόλις 15 χρονών όταν η ιστοσελίδα του είχε κύκλο εργασιών 250.000 λίρες. Ο έφηβος γκουρού των υπολογιστών έμαθε μόνος του να κάνει κωδικοποίηση ιστοσελίδων, έχτισε μια ιστοσελίδα και ήρθε σε επαφή με διεθνείς εταιρείες ξενοδοχείων για να φτιάξει την επιχείρησή του που τον έκανε πλούσιο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail ήταν συγκλονισμένος όταν ανακάλυψε το ποσό της προμήθειας που έπαιρναν οι μεγάλες ιστοσελίδες διακοπών από τους ξενοδόχους και το είδε σαν μια ευκαιρία για να δίνει χαμηλότερες τιμές με τη δική του εταιρεία. Και με περισσότερα από 95.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που συμφώνησαν ότι τους συνέφερε να δίνουν μικρότερη προμήθεια, η επιχείρηση του μαθητή γινόταν όλο και πιο ισχυρή.

«Δίδαξα μόνος μου τον εαυτό μου πώς να φτιάχνω κώδικες και ενδιαφερόμουν πάντα για τον τομέα της πληροφορικής. Είναι κάτι που πραγματικά μου αρέσει να κάνω», λέει ο ίδιος. Όπως αναφέρει επίσης, είχε την πλήρη υποστήριξη των γονιών του, καθώς πρέπει να ασχολείται καθημερινά και πολύ με τον διαδικτυακό του τόπο. Επιπλέον έχει μεγάλη βοήθεια από τον αδερφό του στο εγχείρημά του το οποίο έχει πετύχει και μάλιστα περισσότερο απ’ ότι φανταζόταν. Οι γονείς του δηλώνουν περήφανοι για την πρόοδο του και για το γεγονός ότι έχει μια κερδοφόρα επιχείρηση από τόσο νεαρή ηλικία. Ο ίδιος σχεδιάζει τώρα τα επόμενα βήματα στις σπουδές του που έχουν σχέση με την πληροφορική.

 

www.newsbeast.gr