Ασφάλεια Αιγιαλείας: Ευρεία σύσκεψη για την προστασία των ανηλίκων

 

Σήμερα το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση των Διοικητή Ασφάλειας κ. Ιορδάνη Μαγειράκη, υλοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον 3ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου με τη συμμετοχή δέκα έξι (16) Διευθυντών/τριών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αιγιαλείας (Αιγίου, Διακοπτού, Καμάρων, Ακράτας) με κύριο θέμα την ανάπτυξη επικοινωνίας και συνεργατικών δεσμών για την προστασία των ανηλίκων.

Επίσης, το «παρών» έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Ζωϊτσούδης.

Ο Διοικητής Ασφάλειας μεταξύ άλλων ενημέρωσε τους/τις παριστάμενους/ες, ότι η προστασία των ανηλίκων αποτελεί για την Ασφάλεια Αιγιαλείας υψίστης σημασίας στόχος, προκειμένου να προστατεύσουμε το μέλλον της κοινωνίας μας και για αυτό ζήτησε την άμεση επικοινωνία αλλά και την ανάπτυξη συνεργατικών δεσμών με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Τονίστηκε ότι, το θέμα της παραβατικότητας αλλά και θυματοποίησης των ανηλίκων είναι ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο και ότι σε κεντρικό επίπεδο γίνονται ενέργειες για τον έλεγχο του φαινομένου.

Ο Διοικητής Ασφάλειας, επίσης τους παρουσίασε μερικές από τις άμεσες ενέργειες της Ασφάλειας Αιγιαλειάς για την προστασία των ανηλίκων, όπως ενδεικτικά:
– Συγκρότηση «Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων» της Ασφάλειας Αιγιαλείας αποτελούμενη από τρεις (3) γυναίκες αστυνομικούς με επικεφαλής ορισμένη Αξιωματικό της Ασφάλειας, οι οποίες θα χειρίζονται τα θέματα των ανηλίκων, υπό την καθοδήγηση του ίδιου του Διοικητή Ασφαλείας.

– Καθιέρωση Ειδικής Ημέρας Ακρόασης «Εκπαιδευτών/τριών – Γονέων & Κηδεμόνων – Μαθητών/τριών» κάθε Παρασκευή από ώρες 09:00-15:00, από τον ίδιο το Διοικητή που θα υποδέχεται στο Γραφείο του τους/τις ανωτέρω για συζήτηση στο πλαίσιο της προστασίας των ανηλίκων. Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι από το Φεβρουάριο του 2023 έχει καθιερωθεί αντίστοιχη ειδική ημέρα ακρόασης πολιτών κάθε Τρίτη 09:00-15:00 για πάσης φύσεως θέματα ασφάλειας ομοίως στο Γραφείου του Διοικητή Ασφάλειας, με τεράστια επιτυχία, τόσο στην προσέλευση, όσο και στην εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει οι πολίτες στην Ασφάλεια Αιγιαλείας.

– Σχεδιασμός για υλοποίηση ημερίδας για την προστασία των ανηλίκων με τη συμμετοχή και άλλων φορέων.

– Αυξημένη αστυνόμευση πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αιγιαλείας καθώς και σε πολυσύχναστα σημεία συνάντησης των ανηλίκων στο κέντρο του Αιγίου με έμφαση στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, τα «Πευκάκια» κ.α. με τη συμμετοχή της Ο.Π.Κ.Ε. της Ασφάλειας Αιγιαλείας.

– Τέλος, συμφωνήθηκε η επανάληψη της συνάντησης με το νέο έτος καθώς και η ανάγκη να καθιερωθεί αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα.