Αρχιερατικό Μνημόσυνο μακαριστών Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και Ιωάννου Παρασκευαΐδη

Αρχιερατικό μνημόσυνο διά την ανάπαυση των ψυχών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, επί τη συμπληρώσει δώδεκα ετών από της κοιμήσεώς του, αλλά και του αδελφού του, Ιωάννου Παρασκευαΐδη, ο οποίος εκοιμήθη τον Φεβρουάριο του 2019 και αφού τα τελευταία έτη τού βίου του είχε θέσει τον εαυτό του υπό την προστασία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας έχοντας εγκατασταθεί στον Οίκο Ευγηρίας «Ο Άγιος Χαράλαμπος», τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, πλαισιούμενος από ιερείς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος άφησε το στίγμα της διαβάσεώς του στη ζωή ολοφάνερο στις καρδιές των ανθρώπων, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες καλούμαστε να κρατήσουμε σαν… φυλαχτό τις αρετές και το παράδειγμά του.

«Το σημερινό μνημόσυνο είναι οφειλόμενο χρέος. Χρέος σεβασμού προς έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον Χριστό, στην Εκκλησία, στην Ελλάδα μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ