Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την πνευματική ενίσχυση των μαθητών εν όψει των εξετάσεων

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπέρ πνευματικής ενισχύσεως των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της Ιεράς ημών Μητροπόλεως ετελέσθη, εν όψει των Προαγωγικών, Απολυτηρίων και Πανελλαδικών Εξετάσεων, την Τρίτη 31 Μαΐου ε.έ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Ο Σεπτός ημών Ποιμενάρχης, συμπροσευχόμενος με τους προσελθόντες μαθητές, γονείς, κηδεμόνες και καθηγητές, μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ευχήθηκε η θεία Χάρις του Τριαδικού Θεού να κατευθύνει ορθά την σκέψη των διαγωνιζομένων, προκειμένου οι προσπάθειες που κατέβαλαν να ευοδωθούν και να αποδώσουν πλούσιους καρπούς, ευλογημένους από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Επίσης, συνέστησε στους μαθητές να αποβάλουν το άγχος και να παραμείνουν ψύχραιμοι, νηφάλιοι και αισιόδοξοι, εμπιστευόμενοι την θεία φώτιση και δύναμη του Αγίου Πνεύματος και επικαλούμενοι την βοήθεια της Παναγίας μας.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους πιστούς ότι καθ’ όλο το διάστημα μέχρι το πέρας των εξετάσεων θα τελείται καθημερινά Ιερά Παράκληση υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των εξεταζομένων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ημών Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, διαβεβαιώνοντας του μαθητές ότι θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής του δεήσεως και προσευχής προς τον Ύψιστο, τους προσέφερε ως ευλογία εικόνες της Παναγίας της Τρυπητής και της Μεγαλοσπηλαιωτίσσης, καθώς και ψυχωφελή βιβλία ιστορικού και πνευματικού περιεχομένου, σε ένδειξη της πατρικής του αγάπης.