Απολογισμός Πεπραγμένων της Τετράμηνης Θητείας του Συμβουλίου της Κοινότητας Σελιανιτίκων

O Πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος προχώρησε σε ένα απολογισμό των πεπραγμένων της τετραμήνου θητείας του κοινοτικού συμβουλίου.

Η σημερινή θεσμική μορφή του συμβουλίου της κοινότητας που στην ουσία έχει τρωθεί ο ρόλος του ως ένα αμιγώς πολιτικό όργανο γνωμοδοτικού χαρακτήρα, χωρίς να διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτάρκεια, παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί τον άμεσο αποδέκτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και παραμένει ο πιο αποδοτικός θεσμός στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων.

Με βάση τις δυνατότητες αυτές και τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα με τα τοπικά προβλήματα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου εξαρχής είχαν να φέρουν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς τίποτα μα τίποτα δεν είναι αυτονόητο και το κάθε τι που αποκτάται γίνεται μόνο με καθημερινό αγώνα και αμείωτο ενδιαφέρον.

Παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει το κοινοτικό συμβούλιο και το ασφυκτικό περιβάλλον με τα χρόνια σωρευμένα προβλήματα της περιοχής εντούτοις επιδεικνύοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με ρεαλιστική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, με συλλογική οργάνωση και λειτουργία, σε διαρκή συνεργασία με τον Δήμο Αιγιάλειας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τοπικούς φορείς και εθελοντές επετεύχθη να δρομολογηθούν εξελίξεις σε διάφορα τοπικά ζητήματα προς όφελος των κατοίκων και του τόπου.

Ειδικότερα και περιληπτικά κατά τη διάρκεια της τετράμηνης θητείας του συμβουλίου της Κοινότητας Σελιανιτίκων αναφέρεται ότι:

• Καθαρίστηκαν οι σωροί των κάθε λογής απορριμμάτων και κλαδοδεμάτων που είχαν κατακλύσει από άκρη σε άκρη τους δρόμους και τις γειτονιές της κοινότητας.
• Διοργανώθηκαν δυο ενημερωτικές ημερίδες για την σημασία της ανακύκλωσης και την ορθολογική διαχείριση των απορριμάτων.
• Αντικαταστάθηκαν αρκετοί χαλασμένοι λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροφωτισμού και επιδιορθώθηκαν τεχνικές βλάβες.
• Πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες κλάδευσης των υψηλών δέντρων στη θέση “Δασύλλιο”.
• Υλοποιήθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης μετά από δυο σχεδόν χρόνια του κατεστραμμένου τμήματος στην παραλιακή οδό.
• Ασφαλτοστρώθηκαν οι κοινοτικοί οδοί που καταλήγουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος και στο Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων.
• Επιδιορθώθηκαν τεχνικές αστοχίες στα φρεάτια των εσχαρών και καθαρίστηκαν τα κανάλια απορροής των ομβρίων υδάτων στο μεγαλύτερο μέρος τους.
• Αξιοποιήθηκαν ηλεκτρονικές υποδομές και τέθηκε σε λειτουργία η online δήλωση για τις βλάβες σε στύλους του ηλεκτροφωτισμού (μόνο για τους χρήστες της Κοινότητας Σελιανιτίκων url: www.selianitika.gr Αρχική–>Τοπική Κοινότητα–>Βλάβη Ηλεκτροφωτισμού).

Επίσης, μέσα στο ίδιο διάστημα έχουν ξεκινήσει οι κατά περίπτωση διαδικασίες για στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Η αδιάκοπη προσπάθεια του κοινοτικού συμβουλίου θα συνεχιστεί και την νέα χρονιά και δεν θα φεισθεί κόπων, προκειμένου για την υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των κατοίκων να διαβιώνουν σε ένα τουριστικό τόπο που αξίζει να ζουν.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου σας εύχονται Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία, οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και δημιουργικό το νέο έτος!