Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις διεκδικώντας προσλήψεις και χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει:

Παναττική στάση εργασίας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 11:00-15:00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι,

Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοεμβρίου,

Πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι:

– Καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

– Άμεσα μέτρα για την αναστροφή της ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.

– Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2010 και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές.

– Επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και κατάργηση πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

– Πάταξη φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας από Υπουργείο – Διοικήσεις ΥΠΕ – Διοικήσεις Νοσοκομείων και Διευθυντών ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.