Eμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Απάντηση Κερκελέ στις παραιτήσεις Παπαδόπουλου – Κουλούρη

 Ο κ. Βασίλης Κερκελές, ταμίας του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή του, απαντά στις παραιτήσεις από τις θέσεις που κατείχαν στον ιστορικό σύλλογο οι κ.κ. Λάμπης Παπαδόπουλος και Κώστας Κουλούρης και αναφέρει:  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Του Κου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάζοντας χτες την διαμέσου του τύπου παραίτηση του δύο φορές ψηφισμένου απο τους εμπόρους Προέδρου αισθάνθηκα απόλυτα δικαιωμένος για την αποφασή μου να παραιτηθώ απο την θέση του ταμία του εμπορικού συλλόγου.

Στον εκτενή απολογισμό εκείνου που “απέδειξε ως σήμερα πως λειτουργεί συλλογικά” χρησιμοποιεί μόνο ρήματα σε πρώτο ενικό και ποτέ πληθυντικό π.χ ζήτησα-εστειλα-στήριξα-στράφηκα κ.λ.π και είναι πράγματι η απόλυτη αλήθεια. Μόνος του σκεφτόταν μόνος του δρούσε μόνος του υλοποιούσε τις  αποφάσεις του. Το Δ.Σ. δεν υπήρχε στο οπτικό του πεδίο. Οι όροι προτείνω, συζητώ, διαβουλεύομαι, ακούω απόψεις είναι άγνωστοι στο λεξιλόγιό του. Τα υπόλοιπα μέλη είμαστε αμελητέα. Ακόμη και η “ομάδα του” όπως ήθελε να μας αποκαλεί. Δεν ήθελε συνεργάτες μόνο ακολούθους. Επί δυόμισι χρόνια τον στήριξα για το καλό του συλλόγου κι ας διαφωνούσα σε πολλές αποφάσεις του και δονκιχωτικές ενέργειες που άγγιζαν τα όρια της γραφικότητας.

Τα πεπραγμένα βέβαια  όλων μας που κατείχαμε θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. θα κριθούν απο τα αρμόδια όργανα τα οποία ο ίδιος προσπαθεί να αποφύγει τεχνιέντως θέλοντας να οδηγήσει έναν σύλλογο με τόσες εκκρεμότητες σε εκλογές για να μήν φανούν οι πραγματικές ευθύνες του καθενός μας.

Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν παραιτούμαι απο μέλος του Δ.Σ. τιμώντας την εντολή των εμπόρων που με ψήφισαν.Θέλω με απόλυτη διαφάνεια πλέον και συλλογικές ενέργειες απόλυτα εναρμονισμένες στο καταστατικό να βγάλουμε τον σύλλογο απο το τέλμα που βρίσκεται και να πάμε στις εκλογές μπορώντας ν αντικρύσουμε τα μέλη μας στα μάτια.

Οσον αφορά τις αιχμές οτι χρησιμοποίησα άτομο τρίτο με σκοπό την οικονομική και ηθική εξόντωση του προέδρου όπως και την αναφορά του ονοματός μου απο τον ίδιο σε ραδιοφωνική συνέντευξη του τον καλώ ν’ ανακαλέσει αλλοιώς επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Το οτι μας ενημερώνει πως ο ανοιχτός σε όλους σύλλογος είναι κλειστός εδώ κι ένα μήνα κι οι υποχρεώσεις τρέχουν αυτός που τον έχει κλειδώσει ξεπερνά την νοημοσύνη μου και το αφήνω ασχολίαστο.

Θα κλείσω όχι με ενα αρχαίο ρητό όπως ο πρόεδρος αλλά με ένα γνωμικό που έλεγε ο παππούς μου για έναν γάτο που σκούζει…ζητώ συγγνώμη δεν το θυμάμαι καλά!

 

 

Με Τιμή

Ο μία φορά ψηφισμένος απο τους εμπόρους επι δυόμιση χρόνια Ταμίας

Βασίλης Κ.Κερκελές

 

 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Του Κου ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Θα συμφωνήσω σε κάποια προτερήματα που αναφέρει ο Κος Αντιπρόεδρος  για τον Λάμπη  Παπαδόπουλο και τις προθέσεις και ιδέες του για τον σύλλογο που μας ανέφερε προεκλογικά και που ήταν οι λόγοι που πείστηκα να δηλώσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του.

Μιλούσε για συλλογικότητα, διαφάνεια, σεμνότητα, έργο χωρίς φανφάρες και φωτογραφίες, σεβασμό στο καταστατικό, μεγαθυμία και άλλα πολλά βαρύγδουπα .Δεν αμφισβήτησα ποτέ τον αγώνα και τις ενέργειες του Προέδρου αυτά τα δυόμισι χρόνια ούτε μηδενίζω τα πάντα. Δεν είδα όμως πού διαφωνεί ο Κος Αντιπρόεδρος στους λόγους παραίτησής μου.

Ο σύλλογος είναι ακυβέρνητος με υπαιτιότητα του Κου Προέδρου. Η τοποθέτηση κάμερας ασφαλείας ήταν απόφαση του Δ.Σ. αν θυμάστε Κε Κουλούρη. Οσο για τα κλειδωμένα γραφεία και τις αδιαφανείς διαδικασίες απευθυνθείτε στον Κο Πρόεδρο.

Οσον αφορά την πρόταση για την υποψηφιότητά σας ως Γ.Γ. να σας θυμησω οτι έπρεπε πρώτα να παραιτηθείτε απο την θέση του Αντιπροέδρου και μετά να θέσετε υποψηφιότητα πράγμα που δεν δεχτήκατε άρα δεν υφίστατο υποψηφιότητα. Αν θυμάμαι καλά όμως η θέση αυτή σας είχε προταθεί πάνω απο μία φορά απο την απερχόμενη Γ.Γραμματέα και είχατε αρνηθεί.

Σχετικά με την προσβολή που αισθανθήκατε για την φράση μου “εμμονική και αναχρονιστική άποψη” στην αρνητική ψήφο σας για την πεζοδρόμηση,σας βεβαιώ οτι δεν αναφερόταν σ εσάς και εκπλήσσομαι πώς αναγνωρίσατε τον εαυτό σας σ αυτήν.

Οι απόψεις σας επί του  θέματος της πεζοδρόμησης είναι σεβαστές να σας θυμήσω όμως οτι εξίσου σεβαστές είναι και οι απόψεις δύο μελών του Δ.Σ. με γειτονικά καταστήματα με το δικό σας οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις δικές σας. Ποιοί λοιπόν είναι αυτοί οι υποκινούμενοι απο τους γνωστούς αγνώστους που προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους? Μήπως προσβληθούν εκείνοι τώρα? Για σκεφθείτε το.

Δεν θα ανταποκριθώ στο κάλεσμά σας να παραιτηθώ για τους λόγους που επικαλούμαι παραπάνω και σας καλώ να ανακαλέσετε τις παραιτήσεις σας κι εσείς καί ο Κος Πρόεδρος και να συνεργαστείτε με τα νέα μέλη του προεδρείου αν κόπτεστε όπως λέτε για το καλό του συλλόγου.Αυτή είναι η μόνη διαφανής διαδικασία.Οι αιτιάσεις περι δικαστικών εκκρεμοτήτων είναι προφασεις εν αμαρτιαις.

Να αναφέρω κι εγώ μια φράση του Πλάτωνα που ταιριάζει στην περίσταση: “Ο αληθινός άρχων ου πέφυκε το αυτώ συμφέρον σκοπείσθε αλλά το τω αρχομένω”

Σκεφτείτε το!

Υ.Γ.

Ας μου εξηγήσει κάποιος επιτέλους ρε παιδιά τι είναι αυτή η “Μελέτη Βιωσιμότητος” μιάς αγοράς και ποιός οργανισμός-φορέας την κάνει.