Αντιπροσωπεία των επαγγελματιών της Πλατείας Αγίας Λαύρας σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Εν αναμονή της απόφασης για την πλατεία Αγίας Λαύρας 

Δύσκολες ώρες περνούν οι καταστηματάρχες της πλατείας Αγίας Λαύρας που καθημερινά αντικρίζουν ένα βομβαρδισμένο τοπίο γύρω από τα καταστήματά τους.

Οι έμποροι και με ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν να αποσυρθεί η ένσταση και όλο το δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξει την λύση της αντικατάστασης του αναδόχου ώστε να δοθεί τέλος της τραγωδίας της πόλης. 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Οι 38 περίπου καταστηματάρχες είχαν αποφασίσει σήμερα Δευτέρα 31/1/2022 να παραβρεθούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο λόγω κορωνοϊού αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Τους επιχειρηματίες εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος, Φραγκονικολόπουλος Ανδρέας και Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.

Οι επιχειρηματίες μιλώντας στον “Τύπο της Αιγιάλειας” ανέφεραν ότι “λόγω κορωναΐου επιλέξαμε να μην υπάρχει κινητοποίηση συνολική των επαγγελματιών, αλλά μια αντιπροσωπεία, που θα ενημερώσει τους αρμόδιους για τις αγωνίες μας. Είχαμε συνάντηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, με τον υπηρεσιακό εισηγητή της ΔΕΠΙΝ κ. Χόνδρο που έχει αναλάβει την ένσταση. Επίσης ενημερώσαμε  και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Παπαθεοδώρου και του εκθέσαμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό για τον σκοπό της ένστασης των “5” δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης”.

Δυστυχώς το χρονικό περιθώριο για την απάντηση από την υπηρεσία φαίνεται να καθυστερεί αρκετά, υπολογίζεται περί το Μάρτη και όχι μέσα σε δεκαπέντε μέρες από την προσφυγή όπως αρχικά είχαν αναφέρει οι “5” δημοτικοί σύμβουλοι Γούτου που προχώρησαν στην ένσταση. Γι’ αυτό οι επαγγελματίες ζήτησαν λόγω της ανάγκης να επισπεύσουν όσο γίνεται την απόφαση και να μην αφήσουν να φτάσει μέχρι 28/3 που έχουν προθεσμία.