Αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του δήμου Αιγιαλείας

Τη δημιουργία από τον ΟΤΕ ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH), που θα καλύπτει περισσότερα από 2.500 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις,  υποστηρίζει ο δήμος Αιγιαλείας.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» Βασιλική Ψυχράμη έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Όμιλο ΟΤΕ, παρέχοντας τις σχετικές αδειοδοτήσεις για το έργο που εγγυάται ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη.

Το Fiber to the Home αποτελεί στρατηγικό στόχο και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου OΤΕ. Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος έχει εντείνει το κατασκευαστικό του πλάνο φέρνοντας τις οπτικές ίνες στις γειτονιές, για τη διάθεση πολύ υψηλών ταχυτήτων.

«Η πρόσφατη κατάσταση της πανδημίας, ο εγκλεισμός και η χρήση του διαδικτύου για κάθε επικοινωνία, δημιούργησαν μία νέα τάξη πραγμάτων και το γρήγορο ίντερνετ είναι πλέον απαίτηση της καθημερινότητας όλων», αναφέρει σε δηλώσεις της η κ. Ψυχράμη, φροντίζοντας ώστε οι κάτοικοι της Αιγιάλειας να απολαμβάνουν γρήγορο ίντερνετ με χαμηλό κόστος.

Παράλληλα, τονίζει: «Ο δήμος Αιγιαλείας, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης που εκτελείται στην πλατεία Αγ. Λαύρας, δημιουργούνται αναμονές για την εγκατάσταση οπτικών ινών για κάθε σπίτι ή επιχείρηση. Ήδη, με τη συμβολή της δημοτικής αρχής, παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περίπου 5.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις της περιοχής, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiberto the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί».

Η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» υπογραμμίζει και το γεγονός ότι το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα.