Αμβρόσιος: “Άνοιξαν και πάλιν τα απύλωτα στόματα κάποιων του ΣΥΡΙΖΑ”

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

 

Με κανένα τρόπο δεν είναι δυνατόν να ερμηνευθεί αυτή η αντίδραση κάποιων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ. του άλλοτε Υπουργού κ. Πάνου Σκουρλέτη, της κας Έλενας Ακρίτα, του κ. Σπυρ. Δανέλλη κ.ά. με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του τ. Υπουργού κ. Παναγ. Κουρουμπλή στο Εκκλησιαστικό μας Γηροκομείο εδώ στο Αίγιο, στον «ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ!».
Αιτία όλης αυτής της αναστατώσεως ήταν η  τιμητική συνάντηση του οικείου Μητροπολίτου με τον Υψηλό Επισκέπτη σε ένα Ίδρυμα κοινωνικής προσφοράς! Οι συγκεκριμένοι αυτοί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ κυριολεκτικά δαιμονίσθηκαν!!!!!
ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΜΑΣ

Ο κ. Κουρουμπλής προ πολλών ετών ώς Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Κοινωνικής Προνοίας, μέ Υφυπουργό τότε την αείμνηστη Μαρία Κυπριωτάκη-Περράκη (+06.02. 2015), με πολλή καλωσύνη με εδέχετο στο Υπουργείο και άκουγε τα αιτήματά μου. Τελικά είχε συντελέσει αποφασιστικά, ώστε η αείμνηστη Υφυπουργός Κυπριωτάκη να μας χορηγήσει μια επιχορήγηση πολλών εκατομμυρίων δραχμών, με τα οποία ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες του κτιριακού συγκροτήματος του Γηροκομείου μας.

Τι πιό φυσικό, λοιπόν, ο κ. Κουρουμπλής, ερχόμενος στο Αίγιο, να επισκεφθεί ένα κοινωνικό Ίδρυμα, στην ανοικοδόμηση του οποίου είχε συμβάλει με μια γενναία οικονομική επιχορήγηση; Δεν επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη ή τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, αλλά ένα κοινωνικό Ίδρυμα, όπου ξεκουράζονται οι απόμαχοι της ζωής! Γι’ αυτή του τήν πράξη είναι ΜΟΝΟΝ ΑΞΙΟΣ ΕΠΑΙΝΩΝ! Απέδειξε, ότι πέρα και πάνω από Πολιτικό Πρόσωπο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!  Ενώ πρόσωπα, όπως ο κ. Σκουρλέτης, η κα Ακρίτα κλπ., έδειξαν μια μεγάλη ΜΟΧΘΗΡΙΑ!

ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΜΑΣ

Εμείς από την πλευρά μας θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε τον Ευεργέτην μας! Γι’ αυτό με όλα τα Μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος και με ένα σημαντικό αριθμό Κληρικών μας εσπεύσαμε εκεί για να τον υποδεχθούμε! Τι πιο απλό, τι πιό φυσικό!  Ο κ. Κουρουμπλής, διαπιστώσας, ότι το όνομα της Κυρίας Κυπριωτάκη είναι γραμμένο στην αναμνηστική πλάκα, που ευρίσκεται εντοιχισμένη στην είσοδο του Γηροκομείου μας, συνεκινήθη όλως ιδιαιτέρως!

Αυτό  το μεγαλείο ψυχής ενός πολιτικού Προσώπου ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ! Aντί να επαινέσουν ένα ΑΝΘΡΩΠΟ με κεφαλαία γράμματα, άνοιξαν το απύλωτο στόμα τους για να τον καταγγείλουν!
Στο κάτω – κάτω ο κ. Κουρουμπλής ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ τον Μητροπολίτη! Ο Μητροπολίτης έσπευσε να τον υποδεχθεί! Άρα  κατακριτέος θα ήταν μόνον ο Αμβρόσιος και όχι βέβαια ο κ. Κουρουμπλής!
Αλλά τα τυφλά αυτά ανθρωπάρια στην ψυχή τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΑ αισθήματα! Κυριαρχούνται από κακίαν! Άνοιξαν, λοιπόν,  το απύλωτο στόμα τους και έχυσαν όλο το δηλητήριο, που υπάρχει στην ψυχή τους! Στον θρασύτατο και απάνθρωπο κ. Σκουρλέτη, ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΊΖΟΥΜΕ, ότι ΚΙ ΑΥΤΌΣ ΉΛΘΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, όταν στις 13 Δεκεμβρίου 2017 ήλθε εκεί ψηλά στα μαρτυρικά Καλάβρυτα ως εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως! Του υπενθυμίζουμε επίσης, ότι η επίσκεψις εκείνη έμεινε πια στην ιστορία, επειδή με περισσή ασέβεια απώθησε  το ιερό Ευαγγέλιο, το οποίο του επιδείξαμε, εξηγώντας το είναι το μοναδικό ιερό αντικείμενο, που διεσώθη, όταν ο  Μητροπολιτικός Ναός καταστράφηκε ολοσχερώς από την φωτιά, που έβαλαν τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και έκαψαν την πόλη, αφού προηγουμένως εξετέλεσαν όλους τους άρρενας κατοίκους των Καλαβρύτων! Θα παραμένει, λοιπόν, ανεξίτηλο στη μνήμη των Καλαβρυτινών το γεγονός, ότι ο κ. Σκουρλέτης απώθησε το Ευαγγέλιο, όταν εμείς το προσφέραμε για να το προσκυνήσει! Από  τη θέση αυτή, λοιπόν, του υπενθυμίζουμε τα λόγια του /άλλοτε Πρωθυπουργού της Πολωνίας Λέχ Βαλέσα, ότι  «άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος»!!! «Με τις υγείες σας» κ. Σκουρλέτη!
Στην κυρία Έλενα Ακρίτα θα υπενθυμίσουμε, ότι μια γυναίκα, πάνω από όλα, οφείλει να είναι σεμνή! Η ξετσιπωσιά δεν αρμόζει κυρίως στη γυναίκα! Η απαράδεκτη συμπεριφορά της κας Ακρίτα, ερέθισε κάποια πρόσωπα της Κοινωνίας μας,  τα οποία κατέφυγον στον Εισαγγελέα, καταγγέλλοντας το συντελεσθέν ηθικόν έγκλημα. Πρόκειται για τον κ. Οδυσσέα Τσολογιάννη, ο οποίος επικαλέσθηκε τη παρέμβαση του κ. Εισαγγγελέως: «ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ;» «Κύριοι εισαγγελείς, απαιτούμε την παρέμβασι σας για να συγκρατήσετε την Συριζαιοαναρχική αλητεία, που καθ’ υπέρβασι εξουσίας, σπαταλούν, ρημάζουν και καταστρέφουν….».
Εξ άλλου την καν Ακρίτα εξεφώνησε και η Εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»: «Εσένα ποιός θα σε μαζέψει;», ερωτά η Εφημερίδα! (βλ. 12.04.2019, σελ. 8).Περαστικά σας!
________Τέλος, την κα Ακρίτα παραπέμπουμε σε δημοσίευμά μας πολύ επαινετικό για τον νεοεκλεγέντα τότε Πρωθυπουργό με ημερομηνία την  1ην Φεβρουαρίου 2015 στό ίδιο αυτό blog μέ τίτλο:

«Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΓΕΜΙΣΕ 

ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ!

ΔΟΞΑ ΣΟΙ, Ο ΘΕΟΣ!»

_______μεγάλη χαρά για την ανάδειξη του κ. Τσίπρα ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος! Είχεν υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό, ότι ως Πρωθυπουργός και όχι μόνο θα σχίσει τα Μνημόνια, αλλά και πολλά άλλα παρήγορα μέτρα θα πάρει υπέρ του Λαού μας! Δεν ανήκουμε σε κομματικά κόμματα και σχήματα! Αγαπάμε όσους αγαπούν την Ελλάδα μας! Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, με τις εξαγγελίες του είχε κερδίσει τον θαυμασμό μας! Γι’ αυτό και το σχετικό άρθρο μας τελείωνε με τα εξής λόγια:
«Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια τελεία και παύλα στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις  μας! Ο Χριστός  μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!»   Αυτά εγράφαμε στις 4 Φεβρουαρίου 2015.
__________Τότε ήμασταν ….καλός!  Ήμασταν θαυμαστής του ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί αυτή η στάση; Απλούστατα, διότι ο κ. Τσίπρας προεκλογικά έλεγε ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ! Ήταν η εποχή, που ολόκληρο το πολιτικό φάσμα είχε απογοητεύσει τον Ελληνικό Λαό! Οπότε ο κ. Τσίπρας τότε επρόβαλε ως η …….αναπάντεχη ΕΛΠΙΔΑ του Ελληνικού Λαού!
_______Τα γεγονότα, δυστυχώς, μας διέψευσαν οικτρά! Ο κ. Πρωθυπουργός Τσίπρας και η παρέα του:
  • Με πάθος πολεμούν την Εκκλησία μας!
  • Μετατρέπουν την Ορθόδοξη Χώρα μας σε ένα ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ Κράτος!
  • Περικόπτουν την μισθοσία του Εφημεριακού Κλήρου!
  • Χρηματοδοτούν τον Ισλαμισμό!
  • Πουλήθηκε η Μακεδονία μας!
  • Ο Ελληνικός Λαός βυθίστηκε σε μια ατέρμονη φτώχεια!
  • Μας έπνιξε το νέο Μνημόνιο Τσίπρα!
  • Όχι μόνον η Ορθοδοξία μας, αλλά και η Ελλάδα μας διέρχονται μια πρωτοφανή κρίση!

Συνεπώς, τώρα πια έπαυσαν να ισχύουν τα λόγια μας του έτους 2015, ήτοι

   «Γειά σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα, λεβέντη! Βάλε πια τελεία και παύλα στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις  μας! Ο Χριστός  μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου! Καλή επιτυχία για το καλό της Ελλάδος!»
           Και τώρα τι μας μένει πλέον; Η ελπίδα! Το γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψυχορραγεί! Πνέει τα λοίσθια! Ιδού μια ακόμη απόδειξη:
       «Μόλις 1% συγκέντρωσε
 η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ
 στις φοιτητικές εκλογές!»
έγραψε μόλις προχθές η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. 13.04.2019, σελ. 10).
Αλλά και  το ΜΑΚΕΛΕΙΟ επίσης έγραψε (βλ. 14.04.2019 σελ. 4)

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ!»

Ψυχορραγούν, λοιπόν, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ γι΄αυτό και επαναστάτησαν εναντίον μας! Οι γνωστοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ υπερέβησαν, λοιπόν, κάθε όριο ευπρεπείας!   Ποιός θα περίμενε, ότι  θα εφοβούντο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ένα άσημο και μάλιστα γηραιό Μητροπολίτη;  Τους εκφράζουμε την ευγνωμο- σύνη μας, διότι, χωρίς να το αξίζουμε, μας ανέδειξαν σε ένα τόσο ισχυρό δημόσιο πρόσωπο! Διερωτώμεθα:Ώστε, λοιπόν,   Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, μας τρέμουν; Δόξα τω Θεώ! Κινδυνεύουν, όπως αποδείχθηκε ήδη, να πάθουν συγκοπή στην καρδιά τους μόνο από την θέα του ταπεινού μας προσώπου! Βλέπετε, όταν  κάποιος ψυχορραγεί, τότε βγάζει άναρθρες κραυγές!

Κύριε Σκουρλέτη,
 καί Κυρία Ακρίτα,
       Χωρίς να το αντιλαμβάνεσθε, με τις διαμαρτυρίες σας κατωρθώσατε τα ακατόρθωτα! 
       1) Στον κ. Κουρουμπλή προσεφέρατε την πιο μεγάλη διαφήμιση! Αποδείξατε, ότι
α) Ο μεν κ. Κουρουμπλής πάνω από όλα ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ενώ σεις, αντιθέτως, είσθε απλώς ανθρωπάρια!
β) Στη Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποδείχθηκε πιά, δεν χωράνε όλοι οι Έλληνες! Χωράνε μόνον οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!
ΑΛΛΑ και 2) στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων προσεφέρατε μια μεγάλη υπηρεσία! Ενώ στην ουσία είναι ένα τίποτε, ένα σκουπίδι του Χριστού, αποδείξατε, ότι όλοι Σεις οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τον τρέμετε! Είναι το κόκκινο πανί! Όλα τα Μ.Μ.Ε. ασχολήθηκαν μαζί του!!!! Τόση δημοσιότης! Τόση δόξα! Τόση τιμή! Σας ευχαριστώ!

________Θέλετε αποδείξεις;
Ιδού, λοιπόν:

  • Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΡΑΨΕ: 

«ΡΕΣΙΤΑΛ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ  ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ-ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ» 

(βλ. 13.04.2019, σελ. 7).
  • Η Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ έγραψε: 

 «ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ “ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ” ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ. 

ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΑΝ …ΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ»

(βλ. 13.04.2019, σελ.20)
Διερωτώμαι, λοιπόν, Μήπως γι’  αυτό άραγε με πολιτική παρέμβαση του τότε Υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Κοντονή υπαγορεύσατε την επανάληψη της ιστορικής εκείνης δίκης εναντίον μου; Μήπως άραγε η καταδίκη του Μητροπολίτου, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής παρεμβάσεως,  όπως ισχυρίζονται κάποιες κακές γλώσσες; Διαρκούσης της διαδικασίας, κάποιο φιλικό πρόσωπο, όλως εμπιστευτικώς, μου είπε: «Σεβασμιώτατε, θα σας καταδικάσουν επτά μήνες φυλακή! Μου το ενεπιστεύθη ανώτερο Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» !!!!!
Εσάς, βλέπετε,  δεν σας εγγίζει ο αντιρατσιστικός Νόμος!!!! Μπορείτε να ασχημονείτε εντελώς ανενόχλητοι! Ο κ. Παναγιώτης Λιάκος στη στήλη του «Περί πωλητικής» σας δίδει τα τσαρούχια σας στο χέρι:
«ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ 17Ν ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ» 
«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε κι΄ένα καλό στον τόπο. Έδειξε το μέγεθος της υποκρισίας της πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά»
(βλ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 13.04.2019, σελ. 36)
 Ώστε, λοιπόν, ζήτω η Συριζέϊκη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Αίγιον, 15 Απριλίου 2019 
 + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ήτοι:
Ο Χουντικός!
Ο Φασίστας
Ο Χρυσαυγίτης!
Ο Εθνικιστής!
Ο Τζιχαντιστής!
Ο Μπολσεβίκος!
……………………….. ΟΧΙ ΟΜΩΣ και Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ!