Αιγιάλεια: Ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την άρδευση

Εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας στην δημοτική αρχή και τις συνεργαζόμενες με αυτήν παρατάξεις για τον τρόπο διενέργειας του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς και την απόρριψη της πρότασης μας που θα έδινε την σωστή και δίκαιη λύση στο θέμα της άρδευσης.

Η δημοτική αρχή αν και είχε τον χρόνο να οργανώσει την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης λόγω ειδικών συνθηκών όπως το νέο ΦΕΚ(αρ.φύλλου 850 13-3-2020) ορίζει ,αδράνησε και προχώρησε στην διαδικασία δια περιφοράς που δεν δίνει την δυνατότητα διαλόγου και ζωντανής ανταλλαγής απόψεων και δυνατότητα παρακολούθησης του κοινού και παρέμβασης όποιου φορέα επιθυμούσε.

Αλλά και με αυτό τον τρόπο που προχώρησε την διαδικασία δηλ. δια περιφοράς δεν φρόντισε να διασφαλίσει την συμμετοχή όλων των δημ. συμβούλων και να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα απο τον νέο τρόπο ψηφοφορίας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η πρόταση των 16 δημ. συμβούλων που έγινε μετά απο διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και αφορούσε την ακύρωση της απόφασης για υπαγωγή της άρδευσης στην Δ.Ε.Υ.Α και των δυσβάσταχτων τελών που επέβαλε η νέα δημοτική αρχή του κ. Καλογερόπουλου με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις της κας Ψυχράμη και κ. Τριανταφυλλόπουλου καταψηφίστηκε απο τις παρατάξεις αυτές.

Η στάση των παραπάνω παρατάξεων θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας σε πλήρη αδιέξοδο ,με ορατό τον κίνδυνο εγκατάλειψης πολλών καλλιεργειών .Ήταν ήδη δεδομένη η αδυναμία των αγροτών να καταβάλλουν αυτά τα εξοντωτικά τέλη ,πόσο μάλλον σήμερα με την καταστροφή της οικονομίας που επιφέρει η πανδημία.

Η δήθεν άλλη πρόταση της κας Ψυχράμη για επανεξέταση κάποιων σημείων του ζητήματος που όμως δεν είχε αντιληφθεί όταν συμμετείχε στην καταστροφική για τους αγρότες απόφαση και η πρόταση για κάποια μικρή μείωση του τιμολογίου εντός όμως ΔΕΥΑ ,μόνο σύγχυση προσπαθεί να επιφέρει στον αγροτικό κόσμο και δεν αλλάζει τίποτα επι της ουσίας .

Παράλληλα προσπαθεί να κρύψει τις βαρύτατες ευθύνες που έχει και δεν φρόντισε να διορθώσει στο τελευταίο συμβούλιο δια περιφοράς υπερψηφίζοντας την πρόταση της αντιπολίτευσης .

Διαβεβαιώνουμε τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας ότι θα είμαστε πλάϊ του στον αγώνα του για να αρθεί η αδικία σε βάρος του και τον καλούμε να μην παρασυρθεί απο τις παραπλανητικές δηλώσεις δημάρχου και συνεργαζόμενων με αυτόν παρατάξεων .

Θέλουν να τους εγκλωβίσουν στη αποδοχή της ένταξής τους στην ΔΕΥΑ με τους σκληρούς οικονομικούς όρους που θα ορίζει η ιδιωτική επιχείρηση.

Ο Δήμος μπορεί να είναι ο διαχειριστής της άρδευσης όπως γίνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας ,τα τέλη να ανταποκρίνονται στον ισοσκελισμό εσόδων -εξόδων ,να είναι λογικά ειδικά σε αυτή την τραγική παγκόσμια συγκυρία και όποια οφέλη προκύπτουν να επιστρέφουν στον δήμο.

 “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ”(επ/φαλής Χρ.Γούτος),”Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α”(επ/φαλής Παν. Παπακωνσταντινόπουλος),”ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”(επ/φαλής Αγγ. Κουρή) και του δημ.συμβούλου Γ.Γκίκα