Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας: «Μειωμένη η φετινή παραγωγή της σταφίδας – Αβέβαιο το μέλλον του λεμονιού»

Ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας σε σχετική δημοσίευση αναφέρεται στη φετινή μειωμένη παραγωγή της σταφίδας, ζητώντας τη στήριξη του προϊόντος, αλλά και στο μέλλον του λεμονιού που το χαρακτηρίζει ως αβέβαιο και αναφέρει:

-«Μειωμένη θα είναι φέτος η παραγωγή της σταφίδας καθώς μέχρι τώρα σε πολλές περιοχές όπου έχουν τρυγησει υπάρχει ποσοστό πτώσης πάνω από 30%.

Οι τιμές βέβαια που δίνουν η Παναιγιαλειος Ένωση Συνεταιρισμων και οι έμποροι είναι στα περσινά επίπεδα με πολλούς παραγωγούς να είναι δυσαρεστημένοι. Το προϊόν πρέπει να στηριχθεί για να έχει μέλλον και να μπορούν οι αγρότες να καλύψουν τα έξοδα τους και να έχουν ένα ποσοστό κέρδους για να ζήσουν τις οικογένειες τους αλλιώς χρόνο με το χρόνο η καλλιέργεια θα εγκαταλειπετε!

Αβέβαιο είναι το μέλλον του λεμονιού για την φετινή χρονιά καθώς από τη μια η αδιαφορία του Κράτους, από την άλλη το αλαλούμ με τις εισαγωγές και ο κορονοιος μας βάζουν σε ανησυχία. Παρακαλούμε τους παραγωγούς και τους εμπόρους για δικό τους όφελος να διαφυλαξουν το προϊόν καθώς δεν χρειάζεται βιασύνη στην συγκομιδή έτσι κ αλλιώς οι θερμοκρασίες δεν το επιτρέπουν. Βλέποντας και κάνοντας ας μην εκβιαζουμε την τύχη μας κάθε χρόνο.

Για το Διοικητικό συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Τριανταφυλος Λουκοπουλος

Ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γιαχος»