Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Την Τετάρτη 7.10.2020 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον Αγιασμό Έναρξης στη Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο Κέντρο Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», για το νέο διδακτικό έτος 2020-2021.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής καλή πρόοδο και φωτισμό στο θεάρεστο έργο της εκμαθήσεως της εκκλησιαστικής τέχνης της Αγιογραφίας. Παράλληλα εξήρε την ενασχόλησή τους αυτή, η οποία -όπως υπογράμμισε- εξαγιάζει τον καλλιτέχνη, καθώς ο αγιογράφος προσευχόμενος επιτελεί έργο θείας λατρείας, όπου εκτός από το προσωπικό του ταλέντο, συνεργεί και η χάρη του Θεού προκειμένου να απεικονισθούν ευλαβικά οι μορφές των αγίων της πίστης μας.

Τέλος, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον υπεύθυνο της Σχολής, Αγιογράφο κ. Αθανάσιο Παπαγιαννακόπουλο, για το ευλογημένο έργο που επιτελεί, προκειμένου οι σπουδαστές να μυηθούν στην ιερή τέχνη της Αγιογραφίας, ευχόμενος να συνεχίσει υπηρετώντας τον ευγενή αυτό σκοπό με τον ίδιο ανύστακτο ζήλο.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ