Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: “Εορταστική ατμόσφαιρα”!

Αγγέλα Παπαβασιλοπούλου: "Εορταστική ατμόσφαιρα"!
XWhatsAppViber

Ο ∆εκέµβρης  προχωρά ακάθεκτος προς τα  Χριστούγεννα, οι πόλεις στολίζονται  όµορφα, τα εµπορικά καταστήµατα βάζουν τα γιορτινά τους  και  τα καλέσµατα  δίνουν και παίρνουν!  Όπως  και να ‘ χουν τα πράγµατα, ένα φωτισµένο δεντράκι, ένας χοντρουλός  ‘Αι Βασίλης µε κόκκινα µαγουλάκια ή ένα φωτεινό αστέρι, αρκεί να φέρει ένα χαµόγελο, ακόµα και στα πιο πικραµένα χείλη !

«Λαός» ο λαός...
Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

Όσο και να τα χαρακτηρίζουν ως µια µεγάλη γιορτή του καταναλωτισµού, όσο και να υποστηρίζουν  πως  έχουν χάσει την  πνευµατικότητά  τους, τα Χριστούγεννα δεν παύουν να παραµένουν η πιο όµορφη γιορτή, που εξάπτει την φαντασία των παιδιών  και ενώνει οικογένειες γύρω από γιορτινά τραπέζια !

Είναι αδιαµφισβήτητο  πως, σίγουρα, γύρω µας υπάρχουν άτοµα, που απεχθάνονται αυτή τη γιορτή … που δεν αισθάνονται  καµία  χαρά στο να βλέπουν πολύχρωµα λαµπιόνια ν’   αναβοσβήνουν όταν πέφτει το σκοτάδι… που νιώθουν  το στοµάχι τους να σφίγγεται  και την καρδιά τους να παγώνει.

Η, µέχρι τώρα, ζωή µου, µ’ έχει διδάξει το εξής :  Όποτε  σου δίνεται  το δώρο  της γιορτής, να τ’ αγκαλιάζεις  µ’ όλη σου την ευγνωµοσύνη !

Τα  πιο  άσχηµα  Χριστούγεννα, ως παιδί ,τα ‘χα ζήσει µετά τον θάνατο της αδερφής µου! Θυµάµαι,  τα περίµενα µε τρελή ανυποµονησία, ελπίζοντας πως θα πάρουν όλο αυτό το βαρύ κλίµα της απώλειας µακριά! Ήθελα να γιορτάσω και να χαρώ µ’ όλη µου την ψυχή ! ∆υστυχώς αυτό δε συνέβη ! Ήταν τα πιο σιωπηρά  … µέχρι  και οι ευχές έµοιαζαν άηχες !

Ξέρετε, το πένθος τροµάζει ίσως πιο πολύ κι απ’ την αρρώστια την ίδια… ∆ύσκολα το διαχειρίζονται οι άνθρωποι … 

Μας  απέφευγαν, γιατί ο πόνος δεν αντεχόταν… Ανθρώπινο !

 Πώς να γιορτάσεις,  όταν στην ατµόσφαιρα  πλανιέται  ο χαµός ενός µικρού παιδιού;

Υπήρξαν  Χριστούγεννα στα µικράτα µου, που το δώρο µου, το πήρα  στην γιορτή µου… τον Μάρτη …και η αλήθεια είναι πώς και τότε να µην το έπαιρνα …  σκασίλα µου µεγάλη !

 Τότε ήµασταν γεροί, όλοι µαζί κι αγαπηµένοι  και γιορτάζαµε µε γέλια και χαρές!

Θέλω να καταλήξω στο εξής , γι’ αυτό και τα µοιράζοµαι αυτά µαζί σας…

Γιορτή σηµαίνει µοίρασµα …όχι υλικών δώρων, αλλά συναισθηµάτων ! 

Πλούσιος  τις γιορτινές  ηµέρες  είναι ο υγιής ! Αυτός που µπορεί να µοιραστεί  ένα χάδι, µια στιγµή, ένα συναίσθηµα… και  σίγουρα, το µεγαλύτερο δώρο που µπορεί να δώσει ή να του δοθεί  είναι η αγάπη !

Οπότε… αδράξτε την ευκαιρία της γιορτής! Μην µεµψιµοιρείτε ! Μην καταθλίβεστε ! Μοιραστείτε  και χαρείτε  ! Γιορτάστε τη ζωή !

XWhatsAppViber
Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του aigialeia24.gr

Τα σημαντικότερα νέα της Αιγιάλειας, κάθε πρωί στο email σας.

Καιρός στο Αίγιο

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Φόρτωση πρόγνωσης…

esperos 1
LogosFinal2018 450p

ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε.
Αθ. Φαραζουλή 41 Τ.Κ. 25100 Αίγιο
Α.Φ.Μ.: 999893467 – Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΟΥ
Τ. 2691023507 – email: info@aigialeia24.gr
Domain name: aigialeia24.gr
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διευθύνων Σύμβουλος: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Ιδιοκτησία: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Μέτοχοι: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Δικαιούχος Domain: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε.. – Διαχειριστής Domain – Διευθυντής Ιστοσελίδας: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ
Διευθυντής Σύνταξης: ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ www..aigialeia24.gr. ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (L 63).

LOGO_MHT
achaia_ani2
AFISA-SKOPOVOLI-3
Kteo-Banner-2022
Aleksopoulou 2020 New
sfragides typos 2019
xilies_kai_mia_geusis_1
electrogen shop 1_crop
koskorellos
edipt 2021
Footer