Αίγιο: Στις 8 Οκτωβρίου το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο για την παραμονή του ΤΕΙ και παράλληλα δημοτικό συμβούλιο

Σε κλίμα απόλυτης συνεννόησης δήμος και φορείς αποφάσισαν το απόγευμα της Παρασκευής σε σύσκεψη που συγκλήθηκε εκτάκτως, να στείλουν ηχηρό «μήνυμα» αντίδρασης κατά της μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και υπήρξε ενημέρωση ότι το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματιστεί η παρουσία της υπουργού Παιδείας στην Πάτρα στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του ΕΑΠ. Μετά από συνεννόηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων, που άλλωστε είχαν επαναβεβαιώσει την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις σε σύσκεψη το βράδυ της περ. Δευτέρας, εστάλη στην υπουργό Παιδείας επιστολή ζητώντας να προγραμματίσει συνάντηση στο δημαρχείο του Αιγίου ή στο υπουργείο, διαφορετικά θα διοργανωθεί συλλαλητήριο και «ραντεβού» στην Εθνική Οδό.

Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα της Παρασκευής συγκλήθηκε σύσκεψη φορέων προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση πως η τελευταία επικοινωνία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής με τον διευθυντή του γραφείου της υπουργού ανέφερε ότι η κα Κεραμέως μετέβαλε το πρόγραμμα και δε θα ερχόταν τελικά στην Πάτρα το Σάββατο και παράλληλα υπήρξε δέσμευση ότι μέχρι τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξει οριστική απάντηση από πλευράς υπουργείου Παιδείας για τη συνάντηση που ζητά η πόλη.

Έτσι αποφασίστηκε ομόφωνα να μετατεθεί η διοργάνωση Παναιγιάλειου συλλαλητηρίου την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και παράλληλα η σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου τις αμέσως επόμενες ημέρες, παρουσία εκπροσώπων φορέων και με προσκεκλημένους βουλευτές και περιφερειάρχη, με μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο στόχο την παραμονή της  Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής για την έντονη δράση όλο αυτό το διάστημα, τις ενέργειες της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή που προέκυψε ζήτημα μεταφοράς της έδρας και όλες τις συζητήσεις με κάθε εμπλεκόμενο.

Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των εκπροσώπων της πόλης, τόσο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όσο και των εκπροσώπων επιστημονικών, παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων της πόλης και σε αυτή τη κατεύθυνση ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων Χρήστου Γούτου, Βασιλικής Ψυχράμη, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, ενώ τον Τάκη Παπακωσταντινόπουλο εκπροσώπησε η κα Ιατροπούλου λόγω απουσίας του εκτός Αιγιαλείας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν στις τοποθετήσεις τους και οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων Γ. Μπέσκος (Δικηγορικός Σύλλογος) Σ. Ταξιαρχόπουλος (Σύλλογος Μηχανικών) Σ. Μεντζελόπουλος (Φαρμακευτικός Σύλλογος) ενώ σε επικοινωνία με τον Σ. Κοίλια εκφράστηκε και η ομόθυμη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου. Οι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης που είχαν κληθεί: Χαρ. Παπαδόπουλος (Εμπορικός Σύλλογος) και Αρ. Τηλιγάδης (β` αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου), αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς Π.Γεωργόπουλος (Εργατικό Κέντρο), και οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων Παιδείας Δ. Μαστραπά (Β` ΕΛΜΕ), Αθ. Σκανδάμη που συνοδευόταν από Κ. Μεσάζο και Ζ. Σπυροπούλου (Σύλλογος Διδασκόντων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) καθώς και ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ο Ν. Παπαδόπουλος συντάχθηκαν στην κατεύθυνση της δυναμικής διεκδίκησης.