Θλίψη για το θάνατο του καρδιολόγου Σωτήρη Κυρίκου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ο καρδιολόγος Σωτήρης Κυρίκος, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο και νοσηλευόταν τον τελευταίο ένα μήνα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα τελεστεί το μεσημέρι της Δευτέρας και ώρα 3 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο πρώτο Νεκροταφείο Πατρών, σε στενό οικογενειακό περιβάλλον, όπως ορίζουν οι νέοι κανόνες του ΕΟΔΥ.

Η οικογένεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

-“Δεδομένης της κατάστασης, θα ήθελα να σας ενημερώσω εκ μέρους της οικογένειας μας για τα εξής:
1) Στον χώρο εντός της εκκλησίας η ακολουθία θα τελεστεί αυστηρά σε στενό οικογενειακό κύκλο.
2) Στον χώρο εκτός και πέριξ της εκκλησίας, όσοι θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής παρακαλούνται να το κάνουν τηρώντας τους κανόνες κοινωνικών αποστάσεων όπως αυτοί έχουν συσταθεί από τον ΕΟΔΥ.
Εκτός από οικογενειάρχης, ο πατέρας μου υπήρξε πιστός υπηρέτης της ιατρικής επιστήμης. Επομένως, δεν είναι δυνατόν ο επίλογος της ζωής του να καταστεί αφορμή να προκληθούν σοβαρά θέματα υγείας σε άλλους εν μέσω πανδημίας.
Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την στήριξη που μας έχετε ήδη δείξει.
Τώρα ας τον κάνουμε περήφανο.
Γιώργος, Μαρία & Δημήτρης
 “

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Ο Ιατρικός κόσμος του Αιγίου, με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά σήμερα τον Σωτήρη Κυρίκο.

Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Αιγίου από το 2014, υπηρέτησε το ΓΝ Αιγίου επί 13 συναπτά έτη ως καρδιολόγος, αφήνοντας το στίγμα του στην τοπική κοινωνία. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε την θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο Αγροτικό Ιατρείο Στρεφίου, ειδικεύτηκε αρχικά στο ΓΝ Αιγίου κι εν συνεχεία στο ΓΝ Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, ενώ διετέλεσε επιμελητής καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, στο ΓΝ Μεσολογγίου κι εν συνεχεία στο ΓΝ Αιγίου.

Οι γιατροί του Αιγίου, σε αποχαιρετούν, αγαπητέ Σωτήρη, παρ’ότι λόγω των έκτακτων περιστάσεων δεν μπορούν να σε αποχαιρετίσουν από κοντά…
Η τοπική κοινωνία του Αιγίου σε αποχαιρετά, και σε τιμά, για όλα αυτά που πρόσφερες τόσα χρόνια!!
Καλό Παράδεισο!!!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΣ

 Σήμερα Κυριακή 22/03/2020 συνεδρίασε εκτάκτως το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, λόγω της θλιβερής είδησης του θανάτου του αγαπητού συναδέλφου Σωτηρίου Κυρίκου, και αποφάσισε ομόφωνα:

  1. να εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα
  2. να κατατεθεί, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»
  3. να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΙΚ. ΥΦΑΝΤΗ                                      Δ. ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ