Αίγιο: Εσπερίδα διάχυσης ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου “Συμπληρωματική νευροπροστατευτική δράση της κορινθιακής σταφίδας ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής”

Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) και οι επιστημονικοί φορείς του έργου «Συμπληρωματική νευροπροστατευτική δράση της κορινθιακής σταφίδας ως φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.  Ολοκληρωμένο καινοτόμο πλαίσιο ανάδειξης των μηχανισμών δράσης της με τη χρήση νευροεκφυλιστικών ζωικών μοντέλων» (Complementary Use of Raisins, ecological Antioxidant for Neurοprotective Treatment – «CUReANT»),

Έργο: Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ Τ1ΕΔΚ-04290 της ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ, σας προσκαλούμε στην Εσπερίδα Διάχυσης των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του έργου μας που θα λάβει χώρα το Σάββατο 24/9/2022, ώρα 16:45-19:45 στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αιγιάλειας στο λιμάνι του Αιγίου.

Η κορινθιακή σταφίδα, ένα καθαρά ελληνικό προϊόν με αναφορές σε γραπτά κείμενα της αρχαιότητας, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με ιδιότητες που είναι αντίστοιχες των πιο διαθρεπτικών τροφίμων, όπως αποκαλύπτονται από την πρόσφατη επιστημονική έρευνα. Στο δεύτερο μέρος της εσπερίδας θα γίνει συζήτηση για το μέλλον του εμβληματικού αυτού προϊόντος.

Εκ μέρους των συντελεστών του Ερευνητικού Έργου:

Βάϊος Καραθάνος, Δρ. Χημικός Μηχανικός, Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου

Μιχάλης Καρβέλας, Χημικός M.Sc., ΜΒΑ, Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, Συντονιστής Έργου

Κατερίνα Δερμών, Καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών

Αγγελική Χρόνη, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Αντωνία Χίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

 

Εκ μέρους της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών:

Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, Πρόεδρος Π.Ε.Σ.

Μιλτιάδης Σταυρόπουλος, Διευθυντής Π.Ε.Σ.