Αίγιο: Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ στην πλατεία Αγίας Λαύρας για τα 75 χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών

 To Δ.Σ. της Π. Ε. Α. Ε. Α. – Δ. Σ. Ε. Παράρτημα Αιγιάλειας καλεί τα μέλη του, τους συγγενείς των θυμάτων, τους απόγονους των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας, να παρευρεθούν στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 75 χρόνια από την ΜΑΗ 1945 μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Λαύρας την ΚΥΡΙΑΚΉ 10 /5/2020 στις 10.30 π.μ. με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς στο μνημείο της Αντίστασης στη Πλατεία.

Εντείνονται και λόγω της υγειονομικής κρίσης, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.

Η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και για λογαριασμό του κεφαλαίου, έχει μπει για τα καλά στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Ο κίνδυνος είναι άμεσος και οι συνέπειες για το λαό μας θα είναι τραγικές.

Η επαγρύπνηση, η οργάνωση, ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά, πρέπει να είναι σήμερα, στην ημερήσια διάταξη της πάλης του λαού μας

Η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να μην πληρώσουν τη νέα καπιταλιστική κρίση, για να φέρουν στο προσκήνιο των εξελίξεων την ανάγκη της εποχής μας: Τον αγώνα για τον Σοσιαλισμό.

Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, η μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό φασισμό. Πού προκαλεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, προς όφελος των κερδών των λίγων.

   Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ