Ένα καλοκαίρι …

Ένα καλοκαίρι …πέρασε …δε στάθηκε …” τραγουδά μελαγχολικά η αοιδός και μαζί της κι όλοι εμείς, οι όσοι δεν ευχαριστηθήκαμε δεόντως τις διακοπές του Αυγούστου!

Διότι όπως και να το κάνουμε ο Αύγουστος δεν είναι μήνας διακοπών για όλους!

Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι φωτογραφήθηκαν σε κάθε πιθανή πόζα σε σοκάκια, ακρογιαλιές, δειλινά κι αστακομακαρονάδες και υπάρχουν κι εκείνοι  που πέρασαν τον καιρό τους χαζεύοντας και κριτικάρωντας τους παραπάνω στα κοινωνικά μέσα!

Υπάρχουν αυτοί που χόρτασαν βουτιές σε κρυστάλλινα  διαυγή  νερά μα υπάρχουν και κείνοι που δεν άφησαν μεροκάματο για μεροκάματο για να θρέψουν την οικογένειά τους και ν ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που τους κυνηγάνε νυχθημερόν. 

Οι μέν spa και τζακούζια ,οι δέ king size λεκάνες με χλιαρό νερό για ποδόλουτρα …

Ε, δε σας λέω και κάτι καινούριο πείτε μου ! Ε, δεν έγινε και κάτι ολοκαίνουριο για να σας πώ … Να μην είμαι άδικη όμως!

Πλέον έχουμε ένα επιπλέον ΜΑΤΙ να κοιτά τον Κορινθιακό!  Εικαστική παρέμβαση με τις ευλογίες της ΔΗΚΕΠΑ  σε κομμάτι της αναπλασμένης παραλιακής ζώνης …ενώ τα ερειπωμένα κτήρια των αποθηκών κρέμονται πάνω απ΄ τα κεφάλια των περιπατητών …

Τι να πει κανείς… κι αυτό το ΜΑΤΙ τη θάλασσα αγναντεύει… Γιατί έτσι και κοιτάξει πρός την πόλη …τρελό σαν του Νταλί θα γίνει !

Διότι, πως να το κάνουμε ,μια τρέλα τη νιώθεις, όταν, υπό 43 βαθμούς Κελσίου,  βλέπεις τον αγαπητό, συμπολίτη Αιγιώτη να στοιβάζεται κάτω από ομπρέλες στα πέριξ της, υπό κατασκευής ,πλατείας Αγίας Λαύρας για να απολαύσει τον πρωινό καφέ του ενώ έχει στη διάθεσή του τα πευκόφυτα σκιερά και δροσερά Υψηλά Αλώνια !

Ο Αιγιώτης φίλε μου είναι σα το μικρό παιδί ! Του ταξες πως θα χει καινούρια πλατεία, υπερλούξ, με συντριβάνια και άλλες τσαχπινιές ως το καλοκαίρι ; Ε, το δεσε !

Δε πάει να σκοτώνεται κόσμος, στις σκαμμένες λακκούβες, δε πάει να σηκώνεται σύννεφο καπνού απ΄ τα χώματα των εκσκαφέων, δε πάει να ψήνεις αυγό μάτι στο πλακάκι του πεζοδρομίου απ τη ζέστη ….όχι ! Ο Αιγιώτης θα μείνει εκεί …να περιμένει την αποπεράτωση του έργου!

Αυτό είχε κατά νού μάλλον η Δημοτική αρχή και δε βιάζει τα πράγματα! Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

Προχωράμε στην Μητροπόλεως… χάρμα οφθαλμών!

Το εάν είμαι υπέρ της πεζοδρόμησης το γνωρίζετε χρόνια τώρα που αρθρογραφώ!

Όταν βέβαια υπάρχει σχέδιο …

Όταν δεν υπάρχει …χαίρεσαι ν ανεβαίνεις αυτόν τον φιδωτό δρόμο με τ ατέλειωτα ζίκ-ζάκ,απολαμβάνοντας την ποικιλία γλαστρών και καθισμάτων να εναλλάσσεται! Πανελλήνια πρωτοτυπία! Δε λέω παγκόσμια… δε γίνεται και κάπου αλλού θα υπάρχουν τέτοια κοφτερά μυαλά!

Η προχειρότητα δυστυχώς αυτά έχει… πισωγυρίσματα και λοξοδρομήσεις!

Κατεβαίνω ξανά παραλία διότι καλοκαίρι και το κέντρο νεκρό …

Ψάχνω σαν το ΜΑΤΙ  της τοιχογραφίας το φέρυ μπότ  που έρχεται εδώ και μια 4ετία τουλάχιστον ! Φέτος μας το υποσχέθηκαν και ηλεκτρικό και με στάση στα Τριζόνια…Πιο σιγουράκι το χω να κολυμπήσω απέναντι και να με γράψουν και οι εφημερίδες, παρά να το δώ να κόβει εισητήρια για Αη -Νικόλα!

 Πάει όμως ,έφυγε ο Αύγουστος που τον χαρήκαμε επαρκώς στην κολωνοκρατούμενη παραλία μας την Αλυκή! Εκεί δεν μου φταιγαν τα κολωνάκια…πολύ απλά γιατί οι Αιγιώτες είμαστε και μαγκάκια μέχρι να φάμε την πρώτη κλήση και κομφούζιο θα ‘χαμε με τόσο κόσμο που ‘ρθε αυτό το καλοκαίρι!

Έρχεται ο Σεπτέμβρης απουσία τουριστών να γιορτάσει Οινοξένεια, κουτσουρεμένα, άνευ ουσίας ή στρατηγικής… έτσι ένα τζερτζελεδάκι  δυο ημερών μπερδεμένο με την Επανάσταση του 21 και έχοντας στο πρόγραμμα γευσιγνωσία στις 4 το απόγευμα που ο ήλιος χτυπά αλύπητα τα πέτρινα κτήρια της παραλίας ! Επιεικώς  ΑΧΤΑΡΜΑΣ !

Δύσκολο πράγμα η οργάνωση! 

Ακόμα δυσκολότερο το να παραδεχθείς πως δε τα γνωρίζεις όλα!

Αν δεν υπάρξει συνεργασία …ιεράρχηση…πλάνο και ανοιχτά μυαλά …τότε και το ΜΑΤΙ της τοιχογραφίας θα πεταχτεί ,κι αυτό ,στη θάλασσα να γλυτώσει !

AΓΓΕΛΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 2/9/2021