Έναρξη λειτουργίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Νεανικού Φωνητικού Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής

Με πολλή χαρά σας πληροφορούμε ότι, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, θα συνεχίσει τη λειτουργία του και κατά τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά το τμήμα  της κρατικώς αναγνωρισμένης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ», τα μαθήματα της οποίας λαμβάνουν χώρα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Πολυχρονιάδου 8, άνωθεν του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου).

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής επιτελεί, διά του αξιόλογου διδακτικού προσωπικού της, ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, μεταλαμπαδεύοντας επί τριάντα (30) και πλέον συναπτά έτη στις ψυχές των νέων μας την Εκκλησιαστική Μουσική, καλλιεργώντας την Ψαλτική Τέχνη και επανδρώνοντας διά του τρόπου αυτού με νέους ιεροψάλτες τα Αναλόγια των Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας, αλλά και εκτός αυτής, καθώς πολλοί απόφοιτοι της Σχολής μας συμμετέχουν σε Βυζαντινούς Χορούς, ψάλλοντας σε Ιερούς Ναούς, αλλά και σε διάφορες μουσικές εκδηλώσεις.

  • Στη σχολή γίνονται δεκτοί μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 9ο έτος της ηλικίας τους, κατόπιν σχετικής εξετάσεως των φωνητικών τους ικανοτήτων.
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στη Σχολή (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 7-9 μ.μ. – τηλ. 26910 68180), ή να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους: κ. Βασίλειο Μπίκο (τηλ. 26910 72327 – 6938484067) ή κ. Παναγιώτη Αχιλλιά (τηλ. 26910 25071).

Παράλληλα στο ίδιο κτίριο θα συνεχίσει να στεγάζεται και να λειτουργεί το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την τοπική μουσική μας παράδοση και να καλλιεργήσουν τις μουσικές τους δεξιότητες μέσα σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας, διατηρώντας τη ζωντανή και με προοπτική να γαλουχηθούν με αυτήν και οι επερχόμενες γενιές.

Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος, Kαθηγητής Mουσικής, προς τον οποίο μπορεί να απευθύνεται κάθε ενδιαφερόμενος (τηλ. 6937509538).

 Την Ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους 2022-2023, και για τα δύο τμήματα, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος, την Παρασκευή 30ή Σεπτεμβρίου ε.έ. και ώρα 7:30 μ.μ., στο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Πολυχρονιάδου 8, άνωθεν του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου).

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως