Άψογα λειτούργησε η Λαϊκή Αγορά του Δήμου

Με τρόπο υποδειγματικό λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 28/3/2020, η λαϊκή αγορά στο Αίγιο, επί της οδού Νικολάου Σουλιώτη, με τη συμμετοχή συνολικά 21 παραγωγών-πωλητών και σύμφωνα με την ΚΥΑ που αφορά στις ρυθμίσεις λειτουργίας λαϊκών αγορών μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, τόσο κλιμάκιο του Δήμου Αιγιαλείας όσο και ο Δημοτικός Αστυνόμος και αστυνομικοί του Α.Τ. Αιγίου, πραγματοποιούσαν διαρκώς ελέγχους για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων (5 μέτρα) και για την απόσταση των καταναλωτών από τους πάγκους (2 μέτρα). Παράλληλα έγιναν εκτεταμένοι έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου από πλανόδιους μη έχοντες άδεια και δικαίωμα συμμετοχής. Εξάλλου, ακούγονταν συνεχώς μηνύματα από μεγάφωνα του Δήμου και προφορικά, ως υπενθύμιση στους δημότες για να τηρούν τη νομοθεσία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, είναι χαρακτηριστικό πως δεν σημειώθηκε καμία παράβαση, ενώ από παραγωγούς-πωλητές και καταναλωτές αξιοποιήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά). Αυτό δείχνει το υψηλό αίσθημα ευθύνης των δημοτών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αντιλαμβάνονται τη σημασία της τήρησης όλων των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί, ώστε να «φρενάρει» η διάδοση του επικίνδυνου κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Ροδόπουλο, συνεχάρη το Πρόεδρο παραγωγών της λαϊκής αγοράς κ. Μαντζουράνη Θεόδωρο καθώς επίσης και τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου.

Τονίζεται πως στη λαϊκή αγορά θα διατίθενται, μέχρι νεωτέρας, μόνο είδη της διατροφικής αλυσίδας και