Άστοχη και μη επίκαιρη η πρόταση για πεζοδρόμηση στο κέντρο του Αιγίου

Με αφορμή την Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου και επί συγκεκριμένων θεμάτων, η Ένωση Καπνοπωλών Περιπτεριούχων Παντοπωλείων Μίνι Μάρκετ Ψιλικών Αιγιαλείας, λαμβάνει θέση ως ακολούθως και κοινοποιεί εγγράφως την διαμαρτυρία της, στον Πρόεδρο και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου με την φυσική παρουσία του Προέδρου μας κ. Τσινάκη στην συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, την Τετάρτη 27/04/22.

Κύριε Πρόεδρε και Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου.

Σχετικά με το θέμα 2. Στην αίτηση του Εμπορικού εισαγωγικού και επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας περί πεζοδρόμησης στο κέντρο του Αιγίου στις οδούς Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως.

Θεωρούμε άστοχη και μη επίκαιρη την πρόταση των συναδέλφων μας. Οι επιχειρήσεις μας πλήττονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας, με μειωμένο τζίρο και καθημερινές μηδαμινές εισπράξεις. Το κέντρο της πόλης μας, η εμβληματική πλατεία Αγίας Λαύρας που θα ολοκληρωνόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα πλέον δεν υφίσταται και παραμένει ένα μεγάλο χωμάτινο οικόπεδο με τις επιπτώσεις της παύσης των εργασιών, να μεταφέρονται σε όλα τα καταστήματα περιμετρικά της ”πλατείας”. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και να λάβετε την απόφασή σας με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μας συμπολιτών μας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας.

Σχετικά με το θέμα 3. Μετατόπιση περιπτέρου σε προσωρινή θέση για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί».

Αιτούμαστε την αναβολή συζήτησης και απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος, διότι δεν έχει ληφθεί υπόψιν από τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, ο ψηφισμένος Κανονισμός Λειτουργίας Περιπτέρων του Δήμου Αιγιαλείας, κατά τον οποίο πρέπει να ζητηθεί και να ληφθεί υπόψιν, η γνώμη της Ένωσής μας, όσο αφορά την Μετατόπιση Περιπτέρου μόνιμη ή προσωρινή (Άρθρο 5) και να ληφθεί και η συναίνεση γειτονικών ιδιοκτητών ενοικιαστών περιπτέρων ως προς την αποδοτικότητα του μέτρου αυτού, κυρίως δε ως προς την εύρυθμη λειτουργία των περιπτέρων που δραστηριοποιούνται στην ίδια περιοχή.

Με Εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΝΑΚΗΣ