Mάθε ν’ αγαπάς και να φροντίζεις την πόλη σου!

Χθες το πρωί, επιστρέφοντας απ’ το µάθηµα πιλάτες µου έκανα µια βόλτα απ’ τη “Γειτονιά των Κυριών”! 

Το µικρό παρκάκι έναντι της παλαιάς Κλινικής Καλαµπόκα, καλλωπίστηκε, εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στους πολίτες του Αιγίου από την ∆ηµοτική Αρχή !

Το εάν αρέσει  σε κάποιους ή όχι αποτελεί δική τους, καθαρά, γνώµη και άπτεται του προσωπικού τους γούστου ! Η ιδέα να οµορφαίνουν γωνιές της πόλης οι οποίες ήταν παραδοµένες στην εγκατάλειψη, την βρώµα και την δυσωδία µε βρίσκει καθ’ όλα σύµφωνη!

Της ΑΓΓΕΛΑΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από τη στήλη “Χρονογράφημα” στην εφημερίδα “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”

∆ύο – τρία στοιχεία θα επισηµάνω µόνο που ΄χουν να κάνουν µε την λειτουργικότητα και την ασφάλεια αυτών που θα το επισκεφθούν και θα καθίσουν εκεί να ξαποστάσουν.

Οι πέτρες που χουν τοποθετηθεί ως µονοπάτι είναι ασταθείς, οι πάσσαλοι, ως καθίσµατα, είναι αρκετά επικίνδυνοι ιδίως για ηλικιωµένους… και επειδή γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, κάποιοι θα προτιµήσουν το πεζούλι που προσφέρει  το στηθαίο όπως έκαναν και τα φωτογραφιζόµενα µέλη της ∆ηµοτικής Αρχής ….θα ταν καλό, πριν αυτό βαφτεί, να ‘χαν  αποκατασταθεί οι υπάρχουσες ρωγµές ενισχύοντας έτσι την στατική του δύναµη.

Λεπτοµέρειες θα µου πείτε … Μπορεί ναι, µπορεί και όχι ! Εκείνο όµως, που µου προξένησε την κάκιστη εντύπωση, ήταν η «πινελιά»  του  Αιγιώτη, που έσπευσε να πετάξει ό,τι απέµεινε απ’ το κολατσιό του στο γκαζόν! Χάρτινα ποτήρια, χαρτοπετσέτες και µια πλαστική σακούλα βόλταραν ανενόχλητα κατά µήκος του γκαζόν! Οφείλω να επισηµάνω πως καλάθια σκουπιδιών βρίσκονταν σ απόσταση αναπνοής, άδεια και πεντακάθαρα !

Φίλε Αιγιώτη, εσύ που ωρύεσαι για τους άχρηστους που κατάντησαν έτσι την πόλη σου, αλήθεια, τι κάνεις εσύ γι’ αυτήν πέραν του να πληρώνεις τα δηµοτικά τέλη;

Βρωµίζεις, αδιαφορείς, αγνοείς τους νόµους κι έχεις άποψη για τα πάντα!

Αν θες ν’ αλλάξουν τα πράγµατα στην δύσµοιρη τούτη πόλη θα πρέπει να µάθεις να την σέβεσαι και να την φροντίζεις !

Στο σπίτι σου δεν πετάς καταγής σκουπίδια γιατί πολύ απλά θα σε καταχεριάσει η µάνα σου!

Στην πόλη σου αντιθέτως, που δεν έχεις έναν αστυνοµικό από πίσω σου να σου κόβει κλήση ανά δευτερόλεπτο, ξεδιπλώνεις όλο σου το ταλέντο  σου ως καταστροφέας !

Αν θέλεις ν’ αλλάξουν τα πράγµατα, θα πρέπει ν’ αλλάξεις νοοτροπία και ν’ αποφασίσεις ν’ αναλάβεις ενεργό δράση!

Να νοιαστείς γι’ αυτόν τον πανέµορφο τόπο και να τον φροντίσεις! Τρόποι υπάρχουν πολλοί ,αρκεί να το θελήσεις!

Αν  παρόλα αυτά προτιµάς την απραξία και την µη συµµετοχή στα κοινά ,φέρσου στην πόλη σου όπως στο σπίτι σου !Ακόµα κι έτσι θα υπάρξει αποτέλεσµα …Ελπίζοντας …πως ελάχιστοι είναι οι βρωµύλοι στον τόπο αυτόν!

Για ν’ αλλάξει το κατεστηµένο πρέπει ν’ αλλάξουν οι πολλοί! Οι καταστάσεις εδραιώνονται εκεί που το ευνοούν οι συνθήκες!

Είναι επείγον ν’ αλλάζει και η νοοτροπία των πολιτών… αλλιώς η πόλη θα µοιάζει µε τοιχάκι άτσαλα βαµµένο όπου το χρώµα απλά θα καλύπτει τις ρωγµές…