Αρχική Ευ Ζην Eύκολοι τρόποι να διαχειριστούμε το στρες

Eύκολοι τρόποι να διαχειριστούμε το στρες

Attractive woman holding her head sitting at her desk

Επειδή το άγχος είναι κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα υπό έλεγχο, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το διαχειριστείτε καλύτερα.

 Το στρες υπάρχει στην ζωή μας καθημερινά, και οι επιπτώσεις του στην ζωή μας μπορεί να είναι καταστροφικές. Ακόμα χειρότερα, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε πως το να διαχειριστούμε καλύτερα το στρες μας είναι δύσκολο—μα αυτό είναι ψέμα. Η διαχείριση του στρες έχει να κάνει με μικρές, καθημερινές συνήθειες. Ας μιλήσουμε λίγο παραπάνω για αυτές…

Κάντε ένα διάλειμμα

Μερικές φορές, αυτό που χρειάζεστε είναι λίγες ώρες για να χαλαρώσετε και να μην σκέφτεστε τίποτα. Αλλά ακόμα και ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κάθε λίγες ώρες δουλειάς θα είναι πολύ βοηθητικό.

Κολύμβηση

Το ξέρατε ότι εκτός από τέλεια γυμναστική (και μάλιστα χαμηλής έντασης, που σημαίνει ότι ενδείκνυται για άτομα που δεν μπορούν να τρέξουν), η κολύμβηση έχει αποδειχθεί πως σκοτώνει το στρες;

Καλός ύπνος

Τίποτα δεν ξεπερνάει τον ύπνο σε ό,τι έχει να κάνει με την διαχείριση του στρες. Προσπαθήστε να κοιμάστε κάθε μέρα ίδια ώρα, και για τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε νύχτα.

Σωστές αναπνοές

Όποτε είστε αγχωμένοι, οι αναπνοές σας γίνονται πιο κοφτές, και αυτό απλά θα σας στρεσάρει περισσότερο. Προσπαθήστε να πάρετε βαθιές αναπνοές, και σύντομα θα αισθανθείτε καλύτερα.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός και η yoga μπορούν να σας βοηθήσουν σε τεράστιο βαθμό να διαχειριστείτε καλύτερα το στρες. Πόσο μάλλον, η yoga είναι και πολύ αποτελεσματικός τρόπος γυμναστικής.

Μήπως φταίει ο καφές;

Αν το παρακάνετε με τους καφέδες (ή αν έχετε παρατηρήσει ότι η καφεΐνη σας επηρεάζει αρνητικά), απολαύστε αγαπημένα ροφήματα όπως το πράσινο τσάι, το χαμομήλι αλλά και έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων.

Μιλήστε

Μερικές φορές, το να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Επιλέξτε ένα κοντινό σας άτομο, ή και έναν ειδικό, και ίσως απλά με το να μιλήσετε για όσα σας απασχολούν, να νιώσετε καλύτερα.