8χρονος περπατάει 9 χιλιόμετρα στους -9 βαθμούς Κελσίου για να πάει σχολείο

Ένας μικρός μαθητής από την Κίνα τράβηξε την προσοχή του κόσμου, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον δείχνει να φτάνει στο σχολείο με παγωμένα μαλλιά.

Το παιδί από την αγροτική Κίνα είχε περπατήσει πάνω από μια ώρα (4,5 χιλιόμετρα) για να φτάσει στο σχολείο μέσα στον χειμώνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο μικρός φορούσε λεπτά ρούχα και περπάτησε στους -9 βαθμούς κελσίου για να πάει στο σχολείο και να γράψει ένα τεστ.

Ο μικρός ονομάζεται Γουάνγκ Φουμάν και είναι 8 ετών. Τα χέρια του μικρού είναι ταλαιπωρημένα, αφού διαβάζει σε μια αίθουσα χωρίς θέρμανση. Ζει μαζί με την γιαγιά του και την μεγαλύτερη αδερφή του. Ο μπαμπάς του είναι μετανάστης και η μαμά του, τους έχει εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η θερμοκρασία έπεσε ξαφνικά και το σπίτι του μικρού βρίσκεται αρκετά μακριά. Ακόμα και η πόρτα του σχολείου πάγωσε από την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.

Ο μικρός είναι ένα σκληρά εργαζόμενο παιδί με μια μεγάλη έφεση στα μαθηματικά, σύμφωνα με τον διευθυντή. Ο Γουάνγκ έχει κρυοπαγήματα στα χέρια του, αφού πρέπει να βοηθάει την γιαγιά του σε αγροτικές εργασίες

«Η ανισότητα του πλούτου στην Κίνα είναι τεράστια. Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες ειδήσεις σκέφτομαι την αδύναμη πλευρά πίσω από πλούσια εμφάνιση της Κίνας», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

 

[dailymail]