Κατσανιώτης από Αίγιο: «Όσο πιο δυνατή είναι η στήριξή σας, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων»

Με την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Αίγιο (Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»), ολοκλήρωσε έναν μεγάλο κύκλο επαφών και συναντήσεων στην Αιγιάλεια ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαΐου 2023, μέσα σε  πλήθος κόσμου, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε τη μεγάλη αναπτυξιακή αναγέννηση που μπορεί να επιτευχθεί συνολικά για την Αιγιάλεια, με επίκεντρο το εργοστάσιο των ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ), για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει μία νέα πολύ σημαντική εποχή.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων τύπου MINIMI στο εργοστάσιο του Αιγίου, καθώς επίσης για τις σημαντικές διακρατικές συμφωνίες που έχει κλείσει η χώρα μας για την παραγωγή οπλικών συστημάτων, καθώς και για τις παραγγελίες που έχει ήδη κάνει η ίδια η Ε.Ε. για παραγωγή πυρομαχικών στην Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση προέταξε την αναγέννηση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας και φρόντισε, όχι μόνο να μην χαθεί καμία ευκαιρία, αλλά να προχωρήσει και σε καινοτόμα προγράμματα ελληνικών αμυντικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα είναι το ελληνικό drone, για το οποίο συνεργάζονται πολλά Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι αυτή η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης απέδειξε την χρησιμότητά της, ειδικά από την ώρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία και «ανοίγει μία νέα εποχή κατά την οποία το εργοστάσιο του Αιγίου μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό βραχίονα της εθνικής αμυντικής παραγωγής και κέντρο τεχνολογικής εξέλιξης για την κατασκευή πολλών και διαφορετικών οπλικών συστημάτων ή πυρομαχικών.

Τόνισε δε, ότι αυτή η νέα εποχή, ξεκινάει με την κατασκευή του νέου κεντρικού κτιρίου του εργοστασίου που θα γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Οικονομικών μετά την συμφωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή των MINIMI.

Ακόμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αχαιός πολιτικός έκανε μία συνολικότερη αναφορά στο έργο της κυβέρνησης την 4ετία που πέρασε, ενώ, μίλησε για και όσα έχουν γίνει και όσα ήδη σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν για την περιοχή της Αιγιάλειας, θυμίζοντας μεταξύ άλλων, τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, την ένταξη αναμπέλωσης της σταφίας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το τουριστικό αγκυροβόλιο, κλπ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα υπαρκτό και σε εξέλιξη σχέδιο πλήρους αναγέννησης της παραγωγικής Αιγιάλειας και με αυτό θα προχωρήσουμε την επόμενη 4ετία» επεσήμανε.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στην προσωπική του πορεία τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην τελευταία διετία που υπηρέτησε ως Υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε για την ευκαιρία που του δόθηκε να ταξιδέψει και να δει την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των ομογενών. «Εκπροσωπώντας την Ελλάδα – αλλά και την Αχαΐα – στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, παντού όπου πήγαινα, καταλάβαινα πως η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της μιζέριας και της εσωστρέφειας, αλλά ένας φάρος που όλοι περίμεναν να λάμψει ξανά. Μετά λόγου γνώσεως σας λέω πως αυτός ο φάρος άρχισε να ανάβει», επεσήμανε, καταλήγοντας ότι από όποια θέση ευθύνης και να κληθεί να υπηρετήσει τη χώρα στο μέλλον, το μόνο βέβαιο είναι πως ο ίδιος θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένος και στην ανάπτυξη της Αχαΐας, γνωρίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά : ‘’Με τη δική σας εμπιστοσύνη τα τελευταία χρόνια σας εκπροσωπώ στη Βουλή. Εσείς μου δώσατε τη δύναμη, εσείς με στηρίξατε Βρέθηκα εκεί και η τιμή που μου έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να είμαι Υφυπουργός Εξωτερικών, οφείλεται σε εσάς . Αν εσείς δεν με είχατε στηρίξει, αν εσείς δεν μου είχατε δείξει εμπιστοσύνη, δε θα βρισκόμουν στην Κυβέρνηση . Αυτή η τιμή που μου έγινε ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη.

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι η στήριξή σας και η ανανέωση της εμπιστοσύνης. Όσο πιο δυνατή είναι η στήριξή σας, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μου στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς!»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Εξάλλου, μετά την ομιλία του στο Αίγιο, αλλά και την αντίστοιχη ομιλία που πραγματοποιήθηκε μία μέρα νωρίτερα στην Κάτω Αχαΐα, ο Ανδρέας Κατσανιώτης ολοκληρώνει τις προεκλογικές του ομιλίες με τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 στην Πάτρα και στον πολυχώρο «5Ε» της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 8.30 το βράδυ και εκεί, ο Αχαιός πολιτικός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλες τις φίλες και τους φίλους του για τη σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου και την ανάδειξη ενός ισχυρού μηνύματος και στις κάλπες της Αχαΐας για την ανάγκη μίας σταθερής κυβερνητικής συνέχειας. «Η ισχυρή Αχαΐα θα αναδειχθεί μέσα από μία ισχυρή εκπροσώπηση σε μία ισχυρή κυβέρνηση συνέπειας και συνέχειας» σημειώνει ο κ. Κατσανιώτης.