21η Μαρτίου 1821: Απελευθέρωση της πόλης του Αιγίου – Επετειακή εκδήλωση από την ΙΛΕΑ

Η Ιστορική – Λαογραφική Εταιρεία Αιγιαλείας (ΙΛΕΑ), συµµετέχοντας στον εορτασµό για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, διοργάνωσε σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου,  πανηγυρική εκδήλωση  για την Απελεύθερωση του Αιγίου  (21 Μαρτίου 1821), στο ∆ηµοτικό Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου Αιγίου «Ανδρέας Λόντος» . 

Επιµνηµόσυνη δέηση τελέστηκε µπροστά στο µνηµείο του Ανδρέα Λόντου από τον Προϊστάµενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωµένης Αιγίου, π. Αθανάσιο Λιακόπουλο, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιδήµαρχος Τουρισµού, εθιµοτυπίας, τελετών και εκδηλώσεων Στράτος Βαρδάκης, ο Πρόεδρος του Νοµικού Προσώπου ∆ήµου Αιγιάλειας Τάκης Ανδρεόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και τα µέλη της ΙΛΕΑ.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της ΙΛΕΑ κ. Βάνα Μπεντεβή, ενώ ακολούθησε  επίκαιρη οµιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Κλάγκο- Κοσµήτορα της ΙΛΕΑ. Η Έφορος της ΙΛΕΑ κ. Σοφία Χατζοπούλου απήγγειλε  επετειακό ποίηµα της κ. Λέτας Κουτσοχέρα και αμέσως πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων. Κατόπιν εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ‘Ηρωες της Επανάστασης, ενώ τµήµα από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Φωτορεπορτάζ: aigialeia24.gr – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ