12 Μαΐου 2024: Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών – Μήνυμα από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Αιγίου

Φέτος το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών επέλεξε το θέμα:

«Οι νοσηλευτές μας. Το μέλλον μας. Η οικονομική δύναμη της φροντίδας», το οποίο έρχεται  να υπενθυμίσει στις πολιτικές υγείας την επιτακτική ανάγκη της επένδυσης στην Νοσηλευτική σε πολλαπλά επίπεδα.

Η έλλειψη Νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα ενώ τα τελευταία χρόνια από τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας   έχουν αποχωρήσει 12.000 και πλέον νοσηλευτές.

Εκφράζοντας για πολλοστή φορά τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας απέναντι σε όλους τους Νοσηλευτές  τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα, με αίσθημα απόλυτου σεβασμού. Οφείλουμε  κάθε μέρα να αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσηλευτών, που πολλές φορές γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και μεγάλη πίεση. Η επένδυση στους νοσηλευτές είναι επένδυση στην υγεία, την ισότητα και σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Εύχομαι οι παγκόσμιες ημέρες να αποτελούν αφορμή για ουσιαστικές συζητήσεις.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου για τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο που καθημερινά επιδεικνύει, ξεπερνώντας κάθε όριο ψυχικής και σωματικής καταπόνησης.

Χρόνια πολλά σε όλες τις νοσηλεύτριες και όλους τους νοσηλευτές!

Μετά τιμής

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΒΡΑΧΩΡΙΤΗ ΝΙΚΗ