1η Συνάντηση της Βιωματικής Ομάδας Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας-Παράρτημα Αιγίου διοργανώνει Βιωματική Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης και προσκαλεί κάθε γυναίκα που επιθυμεί να συμμετέχει στην 1η Συνάντηση της Ομάδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, ώρα 7μ.μ. έως 9μ.μ., στα Γραφεία της, Ξηρολιθίων- Εργατικές Κατοικίες Διγελιωτίκων, με θέμα:

«Αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων μας»

Συντονίστρια της ομάδας:  Τσουρέκη Παναγιώτα-  Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Τα συναισθήματά μας είναι πρωταγωνιστές στο σώμα μας, στην επικοινωνία μας, στην υγεία μας και στην απόλαυση της ζωής μας. Όλα τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά, είναι φυσιολογικά και απαραίτητα για μια υγιή ζωή. Η ζωή μας γίνεται πλούσια όταν βιώνουμε το  “φως” αλλά και το “σκοτάδι”. Χαρά – λύπη, θάρρος – φόβος, ψυχραιμία – θυμός.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Βιωματική Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης είναι ενδεικτικά τα εξής:

  • Βιωματικές ασκήσεις Αυτογνωσίας & Ενδυνάμωσης
  • Ταυτότητα & Προσωπικότητα: Η σχέση με τον εαυτό και τους άλλους
  • Οικογένεια & Διαφοροποίηση.

Διάρκεια ομάδας: 2 ώρες – 1 φορά / εβδομάδα . Οι συναντήσεις της Βιωματικής Ομάδας είναι ΔΩΡΕΑΝ κατόπιν εθελοντικής προσφοράς της Συντονίστριας και μέλους μας Γιώτας Τσουρέκη.

Βασικός σκοπός της Ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο στήριξης σε θέματα που συναντά η κάθε γυναίκα στην καθημερινότητά της, με σεβασμό στον προσωπικό ρυθμό της κάθε γυναίκας που θα συμμετέχει.  Με  βασικά εργαλεία τη χαρά & το παιχνίδι, η συμμετοχή στην ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με τη μέθοδο της Συνθετικής Προσέγγισης, μπορεί να γίνει μια εμπειρία μοναδική.  Να ενθαρρύνει την προσωπική εξέλιξη και τη διάθεση για αλλαγή και να συμβάλλει αποφασιστικά στην υιοθέτηση αποτελεσματικών παρεμβάσεων και στη βελτίωση της ζωής των μελών. Στόχος μας η αυτογνωσία, η αυτοβελτίωση και η αυτοανάπτυξη.

Η Βιωματική Ομάδα Αυτογνωσίας & Προσωπικής Ανάπτυξης απευθύνεται σε όσες γυναίκες θέλουν να διερευνήσουν τη σχέση με τον εαυτό τους & τους άλλους, να εκφράσουν συναισθήματα, να δεχθούν ανατροφοδότηση, να αποκαλύψουν & να αποκαλυφθούν, να αποκτήσουν  αποτελεσματικότερες   μεθόδους  επικοινωνίας  με  τους  άλλους  και  να  αντιμετωπίσουν  θέματα  που  σχετίζονται με τη συμπεριφορά  τους  και  τη  σχέση  τους με τους συνανθρώπους. Ακόμη, σε όλες όσες επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη βιωματική εμπειρία, μέσα από την οποία θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους, θα έρθουν σε επαφή με την ομάδα και θα αναπτύξουν το δυναμικό τους. Η βιωματική εμπειρία θα βοηθήσει την κάθε γυναίκα  να μάθει να εκφράζεται ελεύθερα, να γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό της & να συμφιλιώνεται με τις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς της. Να αναγνωρίζει, να εκφράζει & να εξερευνά αντιθετικά συναισθήματα, να μάθει να σχετίζεται, να παρατηρεί, να ακούει, να επικοινωνεί ουσιαστικά.

Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα είναι ανοιχτές. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε μέλος  μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, οποιαδήποτε στιγμή έχει την ανάγκη να επικοινωνήσει και να βγει από την μοναξιά του, να αλληλοεπιδράσει και να παρακολουθήσει.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο email evagian57@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2691025227, -28400, 6977340286

Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.) -Παράρτημα Αιγίου