Σύσκεψη Μπονάνου με το επιστημονικό προσωπικό του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων

Η ομαλή λειτουργία του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, ήταν το κύριο θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με το επιστημονικό προσωπικό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Πατρών.

Διαπιστώθηκε από τους συμμετέχοντες ότι έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην προκήρυξη θέσεων σημαντικών ειδικοτήτων απαραίτητων για τη λειτουργία του παιδοχειρουργικού τμήματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπονάνος δήλωσε τα εξής: «Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στηρίζει και περιθάλπτει επί χρόνια τους μικρούς ασθενείς της Περιφέρειάς μας, και όχι μόνο, αποδεικνύοντας τη σημασία του και την προσφορά του στον υγειονομικό χάρτη της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Επιπλέον όμως, ο δυτικός άξονας της χώρας πρέπει επιτέλους να αποκτήσει ένα σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, μία αναγκαιότητα που έχει κατατεθεί ως πρόταση εδώ και πολύ καιρό. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, ζητάμε να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ώστε το Καραμανδάνειο να μπορέσει να συνεχίσει ανεμπόδιστα την κοινωνική του προσφορά.Στην κατεύθυνση αυτή, χωρίς πυροτεχνήματα και εντυπωσιασμούς, ασκούμε κάθε δυνατή πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Σημειώνεται, επίσης, ότι έχει ήδη υπάρξει σχετική παρέμβαση και του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη,προς το υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο την τάχιστη δυνατή πλήρωση των αναγκαίων θέσεων στο Καραμανδάνειο, καθώς και την εξεύρεση άμεσης λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει, ενδεχομένως μέσω της προσωρινής μετακίνησης προσωπικού από άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μπονάνου, μετείχαν, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμανδανείου, Γ. Τάγαρης, ο Παιδοχειρουργός Επιμελητής Α’, Β. Αλεξόπουλος, ο Παιδοχειρουργός, Επικουρικός Επιμελητής, Κ. Ζάχος και ο Προϊστάμενος Τ.Ε.Π  του Νοσοκομείου, Γ. Γραμματίκας.