«Όλοι μαζί μια δυνατή ομάδα» για να πετύχει το τουρνουά «Αιγιάλεια Youth Cup 2017»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων τού Παναιγιαλείου, διοργανώνεται φέτος το τουρνουά «Αιγιάλεια Youth Cup 2017», το οποίο θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή τής Αιγιάλειας και σε γήπεδα φυσικού και πλαστικού χλοοτάπητα.

Το εν λόγω τουρνουά θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους και συγκεκριμένα από 16 έως 19 Ιουνίου, από 22 έως 25 Ιουνίου και από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2017, με τη συμμετοχή ομάδων από την Αττική, την Αχαΐα και τους όμορους νομούς, ενώ θα τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Αιγιάλειας και της ΕΠΣ Αχαΐας, καθώς σκοπός των διοργανωτών είναι, μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, να διαφημιστεί η περιοχή σε όλη την Ελλάδα.

Για την καλύτερη δε προβολή τού επικείμενου τουρνουά, σήμερα το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην Νοσοκομείο) Αιγίου, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από το δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΠΓΣ Τάκη Σπυρόπουλο, τον  αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου δήμου Αιγιάλειας Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Στράτο Βαρδάκη, τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Δανιήλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «Sport Team» Κώστα Αλάσσα.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Τάκης Σπυρόπουλος που τόνισε πως η διοργάνωση ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 1.200 παιδιά, αθλητές Ακαδημιών, έχουν δηλώσει συμμετοχή, εκφράζοντας δε την ελπίδα το «Αιγιάλεια Youth Cup» να γίνει θεσμός για την περιοχή.

Ακολούθως ο δήμαρχος Αιγιάλειας σημείωσε ότι με τέτοιου είδους εκδηλώσεις καλλιεργείται ο αθλητικός πολιτισμός, η ευγενής άμιλλα και το υγιές φίλαθλο πνεύμα. «Όλα αυτά αποκτούν πολλαπλασιαστική αξία από τη στιγμή που απευθυνόμαστε σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινό, όπως είναι τα παιδιά, στα οποία θέλουμε να μεταδώσουμε τις αξίες τού ευ αγωνίζεσθε και ταυτόχρονα να  δώσουμε τη δυνατότητα να αναδείξουν το ταλέντο τους. Παράλληλα, το τουρνουά είναι για όλους μας μια πρόκληση, καθώς θα δείξουμε στους επισκέπτες μας το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας μας, με στόχο να τους κερδίσουμε και να τους έχουμε στο εξής σε κάθε ευκαιρία δίπλα μας. Όλες οι αξίες που μας διακρίνουν ως ανθρώπους και ως περιοχή απαιτούν την εξωστρέφειά μας, γι’ αυτό και δεν σταματούμε να επενδύουμε συνεχώς σε αυτή!», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Τη δέσμευση της νεοεκλεγείσας διοίκησης της ΕΠΣ Αχαΐας πως θα σταθεί αρωγός σε ό,τι της ζητηθεί προκειμένου το πρώτο τουρνουά «Αιγιάλεια Youth Cup» να πετύχει σε όλους τους τομείς, μετέφερε ο πρόεδρός της Άγγελος Δανιήλ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η διοργάνωση θα αποδειχθεί αντάξια της ιστορίας τού Παναιγιαλείου. «Η Παιδεία και ο Πολιτισμός, μέρος του οποίου είναι και ο αθλητικός πολιτισμός, είναι οι έξοδοι διαφυγής μας από την κρίση, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου δήμου Αιγιάλειας έκανε γνωστό πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες, ούτως ώστε οι αθλητικοί χώροι που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες να είναι σε άριστη κατάσταση. «Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ως Νομικό Πρόσωπο, δεσμευτήκαμε για τη δωρεά παραχώρηση των γηπέδων της Αιγιάλειας αλλά και για την κάλυψη των όποιων λειτουργικών αναγκών», ανέφερε ο κ. Παπαγιαννακόπουλος, συμπληρώνοντας πως, «επειδή το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μια δυνατή ομάδα που κατεβαίνει για να κερδίσει όχι μόνο σε ουσία αλλά και σε εντυπώσεις».

Από την πλευρά του ο Στράτος Βαρδάκης ξεκίνησε λέγοντας πως η ανάπτυξη μιας αμφίδρομης σχέσης μεταξύ Αθλητισμού και Τουρισμού αποτελεί πλέον μια ευρωπαϊκή, ίσως και παγκόσμια, πρόκληση. «Τουρισμός και Αθλητισμός στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων ακολουθούν μια παράλληλη πορεία ανάπτυξης. Ολοένα και περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως η ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού είναι δυνατόν να συμβάλλει στη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που μπορούμε κάλλιστα, με αφορμή το εν λόγω τουρνουά, να εφαρμόσουμε και στην Αιγιάλεια, την οποία θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο προσιτή», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου, γνωστοποιώντας την απόφαση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης να προσφέρουν έκπτωση 20% στα μέλη των αποστολών.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Sport Team» Κώστας Αλάσσας, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Παναιγιαλείου για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόταση να διεξαχθεί και στην Αιγιάλεια ένα τέτοιου είδους τουρνουά, εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος. «Διαθέτουμε ένα τρίπτυχο, ικανό να μας οδηγήσει στην επιτυχία. Καταρχάς, η βαρύτητα του ονόματος του ιστορικού Παναιγιαλείου, ακολούθως όλοι αυτοί με τους οποίους από την πρώτη στιγμή συνεργαζόμαστε άψογα και τρίτον, η εμπειρία που διαθέτουμε ως εταιρεία σε τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε έτοιμοι, είμαστε δυνατοί και θα πετύχουμε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλάσσας, αποκαλύπτοντας πως ήδη από τώρα υπάρχουν συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο, ώστε στο επόμενο «Αιγιάλεια Youth Cup» να συμμετάσχουν ακόμα και ομάδες από το εξωτερικό!

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σημερινή συνέντευξη πήραν τον λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος (υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση των εμπόρων σε αυτή την προσπάθεια), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αχαΐας Κώστας Μεσσάζος (τόνισε πως η αχαϊκή διαιτησία στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιου είδους τουρνουά, καθώς, όπως είπε, «χωρίς υποδομές δεν υπάρχουν ομάδες, παράγοντες αλλά και διαιτητές»), ο εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού τής διοργάνωσης «Athlometrix» Δημήτρης Θύμης και ο πρώην πρόεδρος της «ΠΑΕ Παναιγιάλειος» Πάνος Κουτρόπουλος (ανέφερε πως η «Μαύρη Θύελλα» πρέπει να είναι η… ομπρέλα, κάτω από την οποία θα τεθούν όλες οι τοπικές ομάδες με στόχο την ανάδειξη του αιγιώτικου ποδοσφαίρου, ενώ κατέληξε λέγοντας πως το Αίγιο και η Αιγιάλεια έχουν αποδείξει πως, όχι μόνο θέλουν, αλλά και μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες… «προκλήσεις»)!