Όλα έτοιμα για τον 10ο Ημιμαραθώνιο Αιγιάλειας

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 5 & 1,5 ΧΛΜ.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την μεγάλη «γιορτή» του αθλητισμού που φέτος επανέρχεται με ακόμα περισσότερες αξιώσεις! Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» αλλά και τη στήριξη της ΔΗΚΕΠΑ, διοργανώνει τον 10ο  Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

Για τον μεγάλο θεσμό της περιοχής που ξεκίνησε πριν 11 χρόνια -και έκανε παύση λόγω της επιβολής των μέτρων κατά της πανδημίας μόνον πέρυσι- μίλησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος και οι κ΄.κ΄. Ρ.Σκούντζος και Ν.Αργυριάδης (πρόεδρος και ταμίας αντίστοιχα του συλλόγου Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς) ξεδιπλώνοντας το όραμα των διοργανωτών για την ανάπτυξη του θεσμού που έδωσε άλλωστε και το έναυσμα για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης φέτος παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και την τήρηση των μέτρων που επιβάλλονται λόγω covid.

«Ως δημοτική αρχή θεωρούμε πως είναι αδήριτη ανάγκη να είμαστε παρόντες και να συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια που προάγει την περιοχή μας και στο πλαίσιο αυτό και το ΝΠΔΔ και η ΔΗΚΕΠΑ με κάθε μέσο στηρίζει τόσο τον Αθηνόδωρο όσο και κάθε σύλλογο ή σωματείο της περιοχής μας, σε διοργανώσεις και ενέργειες προς  όφελος του τόπου μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ΄.Ανδριόπουλος υπερτονίζοντας τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού όπως και θρησκευτικού τουρισμού που έχει η Αιγιάλεια, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην εξαιρετική διαδρομή που θα διασχίσουν οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο με συνεχή εναλλαγή μαγευτικών τοπίων.

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του συλλόγου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και τις ευχαριστίες τους για την συνεργασία με τη διοίκηση του ΝΠΔΔ από τη πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της αλλά και προς τη ΔΗΚΕΠΑ που φέτος μεταξύ άλλων ανέλαβε την προσφορά των ιδιαίτερων αναμνηστικών που θα δοθούν στους 500 αθλητές του Ημιμαραθωνίου.

Όπως ανέφεραν οι κ.κ. Σκούντζος και Αργυριάδης φέτος είναι η πρώτη φορά που η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου απέκτησε και πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (AIMS/IAAF) ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο της διοργάνωσης.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι υπερκαλύφθηκε το όριο των συμμετεχόντων μιας και δεδομένης της αυστηρότητας των μέτρων από πλευράς διοργανωτών μπήκε όριο συμμετεχόντων δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος. Έτσι την Κυριακή στην Αιγιάλεια θα προσέλθουν 500 αθλητές για τον Ημιμαραθώνιο,  400 αθλητές για τον αγώνα 5χλμ και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 200 οι συμμετοχές για τον αγώνα 1.5 χλμ που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την  Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2022 με ώρα έναρξης 10.30 π.μ. για τον Ημιμαραθώνιο , ώρα 9.45 π.μ. για τον Αγώνα των 5 χλμ. και ώρα 09.30 π.μ. για τον Αγώνα του 1,5 χλμ.

Α. Για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού με κατεύθυνση προς το Αίγιο και μέσα από τις Τοπικές Κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά) Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων, η διαδρομή, μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής (μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθεί δεξιά προς την Αλυκόβρυση, αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων) και ακολούθως της παραλιακής οδού, θα καταλήξει στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός στο χώρο πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες).

Η συγκέντρωση και για τον Ημιμαραθώνιο θα γίνει στην παραλία Αιγίου στις «12 βρύσες» όπου θα υπάρχουν λεωφορεία (προσφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ΑΧΑΪΑΣ, και των ταξιδιωτικών γραφείων ΣΧΙΖΑ και ΓΚΛΑΒΑ) για να μεταφέρουν τους αθλητές στο Διακοπτό.

Β. Για τον Αγώνα των 5 χλμ., η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση – 12 βρύσες).

Γ. Για τον αγώνα του 1,5 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:15 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι συγκεντρωμένοι στον χώρο των εγγραφών (Ανάπλαση – 12 βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν έως τις 09.00 π.μ., με τη συνοδεία των διοργανωτών, για να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου και ο τερματισμός θα γίνει στις 12 βρύσες, κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες.

Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει στο χώρο ασθενοφόρο και δύο γιατροί (ορθοπεδικός και καρδιολόγος) αλλά και 6 τραπέζια σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικοθεραπείας Αιγίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τραυματισμοί. Επίσης εκτός της Τροχαίας Αιγίου που θα περιφρουρεί τους αγώνες θα συνδράμει και η ΠΑΛΕΜΟΤ με μηχανές που θα «περιφρουρούν» τη διαδρομή.

Στους αθλητές θα προσφερθούν νερά και χυμοί προσφορά της εταιρίας ΚΡΙΝΟΣ, υγιεινά γλυκίσματα προσφορά του Ζαχαροπλαστείου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και φρούτα προσφορά του οπωροπωλείου ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΟΣ.

*Επίσης από πλευράς των διοργανωτών γίνεται έκκληση για εθελοντές που θα συνδράμουν στην καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα του συλλόγου: https://www.athinodoros.gr/