Ψυχράμη: “Σε τι καιρούς ζούμε”; – Παρασκηνιακή μεθόδευση του Δημάρχου σε θέματα του δήμου μας”

Από την επικεφαλής της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Βασιλική Ψυχράμη εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

– “Αναρωτιέμαι , τι  άλλο πρέπει να ζήσουμε σε τούτον τον τόπο, προκειμένου να αντιδράσουμε;

Παρατηρούμε με θλίψη τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή να επιδίδονται, όσο περνά ο καιρός, όλο και περισσότερο σε μία παρασκηνιακή μεθόδευση όσον αφορά καίρια ζητήματα του Δήμου μας. Αποκρύπτουν έγγραφο της νομικής υπηρεσίας από το ελεγκτικό συνέδριο, σχετικά με το θέμα του ηλεκτροφωτισμού από την μία και από την άλλη χρονοτριβούν να  πειθαρχήσουν στις οδηγίες του ελεγκτικού συνεδρίου για το θέμα αυτό.

Ο δήμαρχος εισήγαγε στα δημοτικά πράγματα την a la cart νομιμότητα , όπως απεδείχθη από τις απορρίψεις των αποφάσεών του από τα ελεγκτικά όργανα, (απερρίφθη ο διαγωνισμός της μεταφοράς απορριμμάτων , απερρίφθη η απόφαση για την πλατεία Αγίας Λαύρας, για την Μητροπόλεως, απερρίφθη η απόφαση  για τον διαγωνισμό των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης). Αυτή είναι μια πρακτική  του δημάρχου, η οποία αποβαίνει εξόχως επιζήμια για τους δημότες. Παραδείγματος χάριν,  προκάλεσε τεράστια καθυστέρηση στην κατασκευή της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας και τώρα επιμένει να  προκαλέσει τεράστιο οικονομικό κόστος με αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να εφαρμόσει την επιλογή του να δώσει σε εργολάβο για 12 ολόκληρα χρόνια την συντήρηση του οδοφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου με κόστος 11.000.000 €!!! Ένα έργο που μπορεί ο δήμος να το φτιάξει με 3.000.000 € ,ο δήμαρχος θέλει να το κάνει με 11.000.000€…!!!

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι επιμένει, εδώ κι έναν χρόνο, να αγνοεί την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοτικού μας συμβουλίου και επιδίδεται ταυτόχρονα σε μια φρασεολογία απαξίωσης των δημοτικών συμβούλων, παρόλο που έχουν τεκμηριωμένη άποψη, η οποία στηρίζεται σε στοιχεία από όλη την Ελλάδα.

Αγνοεί το δημοτικό συμβούλιο και ταυτόχρονα ψεύδεται απέναντι στους πολίτες, λέγοντάς τους ότι τον εμποδίζει η αντιπολίτευση να κάνει έργα…ο ορισμός της υποκρισίας…

Ο ορισμός του αλαζόνα ,ο οποίος φτάνει στο σημείο να εκβιάζει, εμμέσως πλην σαφώς, το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει αυτό που ο ίδιος μόνο επιθυμεί και στο οποίο τα 2/3 των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου διαφωνούν.

Μοναδικό μέλημα του κυρίου Καλογερόπουλου είναι η προσωπική του πολιτική σωτηρία και η με κάθε τρόπο διατήρηση της καρέκλας. Γι ‘ αυτό, από την πρώτη κιόλας μέρα της εκλογής του, επενδύει στην διάσπαση και στην διχόνοια των δημοτικών παρατάξεων, μοιράζοντας θέσεις επ’ αμοιβή. Ο ορισμός της παλαιοκομματικής, αναχρονιστικής αντίληψης στη διοίκηση….

Το ερώτημα παραμένει: τι την θέλει την εξουσία, αφού είναι ανίκανος να διοικήσει και να επιτύχει την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών;

Ο καθένας μας εύκολα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ο Δήμος έχει πάψει να λειτουργεί για το κοινωνικό σύνολο και λειτουργεί μόνο για τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του δημάρχου.

Αγαπητοί συμπολίτες, μας αξίζει μια τέτοια δημοτική αρχή;

Το συντομότερο που θα αποχωρήσει ο κύριος Καλογερόπουλος το καλύτερο για τον τόπο”.