Ψυχράμη: “Μοναδική έγνοια του Δημάρχου είναι η επανεκλογή του”

ΣΤΟ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ “ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”  ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ “ΤYΠΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ” 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟ… “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ” ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ κ. ΓΟΥΤΟΥ

Για όλους και για όλα µίλησε η Βάσω Ψυχράµη στον «ΤΥΠΟ» της Αιγιάλειας. Η αρχηγός της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ξεκαθάρισε τους λόγους που δεν παραβρέθηκε στη συνάντηση των αρχηγών, σχολίασε τις δηλώσεις του ∆ηµάρχου περί εκβιασµών και πιέσεων, µίλησε για το ΤΕΙ και τον λάθος τρόπο που η ∆ηµοτική Αρχή χειρίζεται το θέµα, ενώ υποστηρίζει ότι µοναδική έγνοια του ∆ηµήτρη Καλογερόπουλου είναι η επανεκλογή του. Τέλος όσον αφορά το «πάντρεµα» Γούτου – Ψυχράµης στις επόµενες δηµοτικές εκλογές, άφησε όλα τα περιθώρια ανοιχτά. 

«Τ»: Στη συνέντευξη των αρχηγών δεν παραβρεθήκατε, θέλετε να µας εξηγήσετε τους λόγους;

«Β.Ψ» – Η απουσία µου ήταν θέµα πολιτικής επιλογής. Είµαι πεπησµένη µετά από δύοµιση χρόνια ότι δεν έχουµε να πούµε τίποτα απολύτως στις συσκέψεις πολιτικών αρχηγών που καλεί ο ∆ήµαρχος. Είναι καθαρά επικοινωνιακού τύπου, για να βγουν οι φωτογραφίες και να παρουσιαστεί ως συναινετικός δηµοκράτης. Στην πραγµατικότητα είναι το εντελώς αντίθετο. Όποτε έχουµε συναντηθεί, όποτε έχουµε ψηφίσει αποφάσεις στο ∆.Σ. δεν τηρεί τίποτα εάν δεν είναι προσωπική του επιθυµία. Ως εκ τούτου θεωρώ χάσιµο χρόνου τέτοιου τύπου συναντήσεις. Το ίδιο έγινε και µε την πλατεία, είχε πει ότι θα συναντηθούµε και προχώρησε µόνος του στην προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152».

«Τ»: Πώς θα σχολιάζατε τη συνέντευξη του ∆ηµάρχου και όσα είπε περί εκβιασµών και πιέσεων; (Χαρακτηριστικά ανέφερε: Όταν έκατσα στην καρέκλα του ∆ηµάρχου, αµέσως «µύρισα» εκβιασµό και πιέσεις. Η ατµόσφαιρα που συνάντησα κυρίως στη ∆ηµοτική Ενότητα Αιγίου είναι αυτή και δυστυχώς διαποτίζει όλη την αντιπολίτευση. Πώς θα βρούµε τρόπο να βολέψουµε κάποιους… και δεν κατάλαβαν ότι αυτή η νοοτροπία δεν επανεξέλεξε ποτέ κανέναν, γιατί ο θεσµός του δηµάρχου µπήκε στην απαξίωση του µέσου πολίτη )

«Β.Ψ.»: “Μήπως ο δήµαρχος κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια;» διότι εγώ έχω πληροφορίες από πολίτες είτε εκλεγµένους είτε µη εκλεγµένους, οι οποίοι προκειµένου να έχουν τις αυτονόητες υπηρεσίες από τον ∆ήµο, εµµέσως πλην σαφώς υφίστανται πιέσεις από τη δηµοτική αρχή για να είναι µε τον Καλογερόπουλο στις επόµενες εκλογές.  Όλοι γνωρίζουν ότι είναι αναξιόπιστος και όπου εκλεγόταν, από την επόµενη µέρα, στόχευε στην επανεκλογή του. Και αυτό κάνει και τώρα και ο τόπος µας έχει µείνει στην απόλυτη στασιµότητα. 

«Τ»: Αντιδράτε έντονα µε το θέµα του ηλεκτροφωτισµού τονίζοντας ότι είναι εις βάρος των πολιτών, η δηµοτική αρχή και ο δήµαρχος εµµένουν, αλλά και οι πολίτες από την άλλη, παραπονιούνται για ελλιπή έως ανύπαρκτο φωτισµό. Πιστεύετε ότι µε το να δοθεί ανάθεση για τον οδοφωτισµό είναι δεσµευτικό για το δήµο;

«Β.Ψ.»:Για τον ηλεκτροφωτισµό κοινόχρηστων χώρων, δεν έχει δικαίωµα για τρεις δηµοτικές θητείες να δεσµεύσει τα δηµοτικά τέλη. Είναι ανταποδοτικά από τον νόµο. ∆εν µπορούµε να τα δεσµεύσουµε για τον ιδιώτη που θα αλλάζει τις λάµπες. Ανέφερε πως το 7,5% είναι σπουδαία έκπτωση, δυστυχώς όµως, ούτε το 57,5% δεν είναι σπουδαία έκπτωση, όταν µε 2,5 εκατ. ευρώ θα µπορούσαµε να κάνουµε αντικατάσταση και τώρα θα πρέπει να πληρώσουµε 12 εκατ. έως 15 εκατ. ευρώ µε τη ρήτρα αναπροσαρµογής. Όταν τα 4,5 εκατ. ευρώ επί Παναγόπουλου τους φαίνονταν πολλά, τώρα τι άλλαξε; Ας προβληµατιστούν οι δηµότες.

«Τ»:  Στο θέµα του ΤΕΙ Αιγίου, η δηµοτική αρχή οργανώνει µια σύσκεψη φορέων την ερχόµενη ∆ευτέρα προκειµένου να εµποδίσει την αναιτιολόγητη µεταφορά της έδρας της φυσικοθεραπείας στην Πάτρα. Πιστεύετε ότι αυτή η κινητοποίηση γίνεται σε σωστό χρόνο και θα φέρει το επιθυµητό αποτέλεσµα;

«Β.Ψ.»: – Στο ΤΕΙ υπήρξε δυστυχώς επικοινωνιακή διαχείριση. Υποτίθεται, ότι ο δήµος έκλεισε τον δρόµο. Την υπουργό όµως ο ∆ήµαρχος δεν την είδε ποτέ. Τώρα υποστηρίζει ότι θα ζητήσουµε χρήµατα για την αποζηµίωση. ΤΕΙ όµως θα έχουµε; Αυτό εµένα µε νοιάζει… Το δεύτερο είναι τα λεφτά, εννοείται ότι θα πρέπει να ζητήσουµε αποζηµίωση. ∆εν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν µπορώ να δω την υπουργό. Ο αείµνηστος Αλέκος Μέγαρης, πήγαινε και περίµενε έξω από τα υπουργικά γραφεία, δεν υπήρχε περίπτωση να µην τον δεχθεί ο υπουργός! Το ίδιο έγινε και µε τους αγρότες. Πού είναι ο αληθινός αγώνας όχι ο επικοινωνιακός; ∆εν πείθει κανέναν ότι αγωνίζεται για τα συµφέροντα του ∆ήµου! Καθόλου δεν ενδιαφέρεται για τα σοβαρά προβλήµατα του τόπου, το µόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επανεκλεγεί!

«Τ»: Το τελευταίο διάστηµα βλέπουµε µια κινητικότητα της παράταξής σας µε αυτή του κ. Γούτου. Να περιµένουµε “πολιτικά παντρέµατα;” 

«Β.Ψ.»: Η παράταξή µας συνεργάζεται µε όλες τις δηµοτικές παρατάξεις, προκειµένου να υπηρετήσουµε το συµφέρον των δηµοτών. 

Αυτό, άλλωστε, είναι και το πνεύµα του νόµου της απλής αναλογικής, µε την οποία όλοι εξελέγηµεν στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Και το ποσοστό που έδωσαν οι πολίτες στην κάθε παράταξη αυτό ακριβώς υπαγορεύει: την συνεργασία, την συναίνεση και την συλλογική δουλειά για την επίλυση των προβληµάτων της περιοχής αλλά και για την εδραίωση των βάσεων της προόδου και της προκοπής του τόπου. 

Κανείς δεν µπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «ικανός, παντογνώστης και σωτήρας», χωρίς να λαµβάνει υπόψιν του την κοινωνία. 

∆υστυχώς ο δήµαρχος δεν είναι αυτής της κουλτούρας και νοοτροπίας και γι’ αυτό το κέντρο του Αιγίου είναι «βοµβαρδισµένη πόλη», γι’ αυτό ο τόπος µας λιµνάζει στη στασιµότητα .

Εµείς, όποτε συνεργαστήκαµε µε τις παρατάξεις του κυρίου Γούτου και του κυρίου Παπακωνσταντινόπουλου, πετύχαµε τον στόχο, προς όφελος των συνδηµοτών µας. 

Παραδείγµατος χάριν: 1)στο θέµα των απορριµάτων, που γλυτώσαµε τους συµπολίτες µας από την « αστεία έκπτωση» του 1% σε σύνολο 5.000.000 € περίπου 2) στο θέµα της θέσης της πιάτσας των ταξί, όπου ο δήµαρχος και οι συνεργάτες του προέβησαν παρανόµως στην καταστρατήγηση της µελέτης του έργου 3) στην απαράδεκτη, ακαλαίσθητη, τσαπατσούλικη και µη σύννοµη πεζοδρόµηση της οδού Μητροπόλεως, η οποία προκάλεσε την δικαιολογηµένη αγανάκτηση της κοινωνίας κ.ά. 

Όποτε συνεργαστήκαµε, πετύχαµε τους στόχους για το κοινό συµφέρον και όχι το ατοµικό. Κι αυτό είναι το ζητούµενο, κι αυτή είναι και η διαφορά µας µε τον κύριο Καλογερόπουλο. 

Έχει επιλέξει την αυταρχική διοίκηση και την διαφωνία των πολλών την «βαπτίζει» παρεµπόδιση του έργου, αγνοώντας όχι µόνο τις δηµοτικές παρατάξεις αλλά και την κοινωνία. 

Σχετικά µε την ερώτησή σας περί κοινής καθόδου στις επόµενες δηµοτικές εκλογές της παράταξής µας µε αυτήν του κυρίου Γούτου, πρέπει να επισηµάνω τα εξής: 1ον) αυτό που υπάρχει σήµερα είναι η άριστη συνεργασία των συνδυασµών µας µε τα θετικά αποτελέσµατα που προανέφερα. 2ον) Οι εκλογές είναι σε ενάµιση χρόνο.  Συνεπώς «κάθε πράγµα στον καιρό του»  και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι συλλογικές.

Αυτό που είναι απολύτως βέβαιον είναι ότι το  ζητούµενο της κοινωνίας – και στο οποίο όλοι συµφωνούµε-  είναι να ξεφύγουµε από αυτή την µιζέρια και την αναχρονιστική και παλαιοκοµµατική αντίληψη διοίκησης,  την οποία εκφράζει η  σηµερινή δηµοτική αρχή.

ΦΡΟΣΩ ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Από την έντυπη έκδοση “ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”